Uusimmat

Google Pixel 4:ää voi käyttää vaikka ilman käsiä

30.07.2019 20:43 Muropaketin toimitus

Google on paljastanut blogissaan tulevan Pixel 4:n tunnistavan käsien eleet, vaikkei puhelimeen koskisi lainkaan. Lukituksen voi puolestaan avata kasvojentunnistuksella.

Blogin mukaan loppuvuodesta ilmestyvä Pixel 4 hyödyntää Soli-projektiin perustuvaa eleentunnistusta. Käsien liikkeillä voi esimerkiksi hypätä musiikkikappaleiden yli, torkuttaa herätyksiä ja hiljentää puheluita. Tulevaisuudessa liiketunnistusta voi käyttää myös muihin tarkoituksiin.

Pixel 4:ssä on myös Applen Face ID:tä muistuttava kasvojentunnistus, joka on pelkkää etukameraan perustuvaa Androidin tavallista kasvojentunnistusta turvallisempi. Eletunnistuksen ansiosta puhelimeen ei tarvitse edes koskea kasvojentunnistusta varten, vaan se aktivoituu automaattisesti. Google lupaa kasvojentunnistuksen toimivan riippumatta siitä, missä asennossa puhelin on käyttäjään nähden.

Eleen- ja kasvojentunnistuksen vuoksi Pixel 4:n yläreunasta on jouduttu varaamaan melko paljon tilaa. Toisaalta puhelimessa ei ole ollenkaan joitain käyttäjiä häiritsevää näyttölovea tai -reikää.