Uusimmat

HMD Global loppuvuoteen odotettu puhelin on Nokia 5.4 – valtteina akunkesto sekä 48 megapikselin kamera

15.12.2020 10:10 Muropaketin toimitus

Nokia-puhelinperhe kasvoi yhdellä uudella mallilla. Nokia 5.4 on HMD Globalin uusin älypuhelin, jonka tärkeimmiksi valteiksi kerrotaan jopa kaksi päivää kestävä akku, tarkka kamera ja kestävä ulkokuori.

Nokia 5.4 -puhelimessa on HD+ -tarkkuuden 6,39-tuumainen näyttö, jossa on kameralle reikä. Puhelimen kamerajärjestelmä koostuu neljästä kamerayksiköstä. Pääkamerassa käytetään 48 megapikseliä kennoa, etukamerassa on 16 megapikselin kenno.

Nokia 5.4:ssä on Qualcomm Snapdragon 662 -mobiilialusta. Puhelimessa on 4 gigatavun muisti ja 64 gigatavua tallennustilaa. Akku on kapasiteetiltaan 4000 milliampeerituntia. Valmistajan mukaan yhdellä latauksella virtaa riittää kahdeksikin päiväksi. Nokia 5 -perheen uusimman jäsenen kerrotaan olevan luja ja kestävä, puhelimen kuori onkin polykarbonaattia.

Nokia 5.4 toimitetaan Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja se saa kaksi versiopäivitystä sekä tietoturvapäivitykset kolmen vuoden ajan.

”Tavoitteenamme on rakentaa älypuhelin, joka tarjoaa erinomaisen käyttäjäkokemuksen nyt ja vielä useiden vuosien ajan. Tämä saavutetaan tyylikkäällä ja kestävällä rakenteella sekä panostamalla samalla oikea-aikaisiin ja käyttökelpoisiin ohjelmistopäivityksiin, joiden ansiosta puhelin säilyy käyttökelpoisena monta vuotta ja on siten myös vastuullisempi valinta. Olen ylpeä voidessani sanoa, että olemme yksi niistä yrityksistä, jotka onnistuvat tässä parhaiten – ja Nokia 5.4 on todiste tästä”, toteaa HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas.

Nokia 5.4 tulee myytiin Pohjoismaissa 15. tammikuuta alkaen, väreinä ovat Polar Night (sininen) ja Dusk (lila). Hinta julkistetaan vasta tammikuussa.

Muropaketin uusimmat