Uusimmat

Ensituntumat Honor 8X -puhelimesta: Houkuttelevasti hinnoiteltu ja isonäyttöinen uutuusmalli

12.10.2018 12:30 Osku Kannisto

Muropaketti vieraili Honor 8X:n julkaisutilaisuudessa Prahassa. Uusi puhelin innostaa maltillisella hinnallaan, isolla näytöllään ja tekoälykameroillaan. 

Vaikutelma Honor 8X:stä on heti käteen ottaessa hyvä. Lasikuoriin pakettu puhelin on rakennettu ison, reunalle ulottuvan 6,5-tuuman näytön ympärille.

Näyttö peittää etuosasta huikeat 91 prosenttia, ja sen tarkkuus on 1080 x 2340 pikseliä. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu takakanteen.

Puhelin istuu ohuen muotoilun ja liukumattomien metallireunojensa ansiosta käteen erittäin tukevasti. Ison ruudun takia puhelin on liian iso yhden käden käyttöön, mutta kahdella kädellä käyttö on vaivatonta.

Lasikuori on viimeistelty tyylikkäästi. Viidentoista lasikerrosta luovat puitteet kauniille kiillolle. Kilpailijoista puhelimen erottaa kaksiosaisen viimeistely, joka toimii näyttävästi puhelimen ollessa vaaka-asennossa esimerkiksi kuvia ottaessa.

Takapuolen kaksoiskamerat ovat tarkkuuksiltaan 20 ja 2 megapikseliä. 20 megapikselin pääkameran valovoima on kunnioitettava f1.8, mikä tarjoaa puitteet hyvään hämäräkuvaukseen.

Optista kuvanvakaajaa kamerassa ei ole, mutta AIS-tekoäly parantaa kuvia pikakokeilun perusteella yllättävän tuloksekkaasti. Tekoäly tunnistaa yli 500 erikoistilannetta 22 kategoriasta ja optimoi kuva-asetukset kohteen perusteella.

Videokuvauksessa tyytyminen on Full HD -tarkkuuteen, eikä sen laatu vastaa kuvia. Erikoisuutena hidastusvideoita voi kuvata heikommalla 720p-tarkkuudella jopa 480 FPS:n nopeudella, jolloin nopeat tilanteet tallentuvat 16-kertaisella hidastuksella. Toiminto vaatii kuitenkin runsaasti valaistusta toimiakseen hyvin.

Kamerassa on erikoisuutena sekä muotokuva- että aukko-tilat. Muotokuvatila pehmentää kohteen taustan automaattisesti. Aukko-tilassa pehmennyksen voimakkuutta voi säätää itse tarkemmin. Kohteen rajaus taustasta onnistuu parhaiten, kun tausta on levollinen tai valotukseltaan selkeästi kohteesta poikkeava.

Selfie-kameran tarkkuus on 16 megapikseliä. Oletuksena päällä oleva kauneustaso silottaa kasvoja, mutta sen saa helposti pois päältä. Yksityiskohdat kuvissa korostuvat, joten selfiet kannattaa ottaa hyvässä valossa.

Laitteen sisuksissa sykkii Huawein Kirin 710 -suoritin, jota kiihdytetään peleissä Turbo GPU -tekniikalla. Puhelin jää raa’assa suorituskyvyssä pari kuukautta sitten julkaistun Honor Playn taakse. Tämä tuli nopeasti selväksi myös pikaisella pelirupeamalla.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 8.1 täydennettynä Huawein Emui 8.2 käyttöliittymällä.

Vaikka Honor 8X on vahvasti suunnattu somessa viihtyville laatutietoisille nuorille, tekevät iso näyttö ja miellyttävä kamera siitä houkuttelevan valinnan kaikenikäisille.

Honor 8X:n on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti. 64 gigatavun malli maksaa 299 euroa ja 128 gigatavun mallin hinta on vain 329 euroa.

Puhelin tulee myyntiin viikolla 43/2018 mustana, sinisenä ja punaisena.