Uusimmat

Kokeilussa Samsung DeX – Telakka vie Galaxy S8 -puhelimen käyttökokemuksen lähelle pöytäkonetta

26.05.2017 18:00 Juha Uotila

Samsungin Galaxy S8 -sarjan puhelimet ehtivät myyntiin huhtikuun lopussa. TaskuMurossakin testattu Galaxy S8+ lunasti siihen kohdistuneet kovat ennakko-odotukset. Hyväksi havaitun puhelimen kaveriksi Samsung julkaisi myös uusia lisälaitteita, joista erikoisin on Samsung DeX (Desktop Experience) -telakka, joka pyrkii tekemään puhelimesta pöytäkoneen. Kokeilimme, miten se siinä onnistuu.

Samsung pyrkii DeX-telakalla tekemään sen, missä Microsoft ei Lumia 950 -mallien ja Windows 10 Mobilen Continuum-toiminnolla täysin onnistunut. DeX pyrkii siis tuomaan normaaleista tietokoneista löytyvän työpöytämaailman myös puhelimille. DeX-telakkaan kytketty näyttö ja näppäimistö sekä telakkaan asetettu S8-sarjalainen pyrkivät luomaan lähes normaalin pöytä- tai kannettavan tietokoneen tarjoaman käyttökokemuksen.

Samsung DeX -telakka ei ole ensimmäinen laite kastissaan, vaan vastaavia puhelinlaajennuksia on muitakin. Mainittu Microsoftin Continuum-telakka lienee tutuin, mutta vastaavaan pyrkii myös Kickstarterin kautta ponnahtanut Superbook. Siinä puhelin kytketään kaapelilla kannettavaa muistuttavaan näppäimistön ja näytön sisältävään yhdistelmään.

Samsung DeX -telakan suositushinta oli julkaisuhetkellä noin 150 euroa, mutta sen nykyhinta on asettunut noin 100 euron tuntumaan.

DeX-telakka toimitetaan Galaxy S8 -sarjan puhelimia mukailevassa mustassa myyntipakkauksessa. Itse myyntipaketin sisältö on hyvin minimalistinen, nimittäin paketissa on mukana pelkästään telakka. Samsungin ideana on se, että ostajat käyttävät puhelimen mukana tullutta laturia sekä USB-kaapelia.

Muropaketin kokeilussa tutkimme, kuinka hyvin pelkällä puhelimella pystyy korvaamaan peruskäytössä kannettavan tai pöytäkoneen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Liitännät ja käyttökokemus
  3. Yhteenveto