UUSIMMAT

Mainokset saapuvat WhatsAppiin ensi vuonna

03.08.2018 10:08 | Muropaketin toimitus | 2

Facebook aikoo lisätä suosittuun ja ilmaiseen WhatsApp-viestisovellukseen mainoksia ensi vuoden aikana. Samalla Facebook mahdollistaa entistä paremman yhtiöiden ja käyttäjien välisen kommunikoinnin.

Facebookin omistamalla viestisovellus WhatsAppilla on noin 1,5 miljardia käyttäjää. Viimeisen neljän vuoden ajan WhatsApp on ollut käytettävissä kokonaan ilmaiseksi, mutta nyt Facebook aikoo aloittaa tienaamisen WhatsAppin avulla, raportoi Wall Street Journal.

Ensi vuoden aikana WhatsAppin Statuksiin alkaa ilmestyä mainoksia. Instagram Storieseja muistuttavilla Statuksilla on noin 450 miljoonaa käyttäjää, siinä missä Instagram Storieseja käyttää noin 400 miljoonaa käyttäjää.

Lisäksi Facebook aikoo tarjota yrityksille mahdollisuutta, jossa WhatsAppin avulla voi ottaa yhteyttä esimerkiksi yrityksien asikaspalveluun. Tällöin yrityksiltä peritään muutaman sentin kokoinen maksu jokaisesta asiakkaille lähetetystä viestistä. WhatsAppin käyttäjät voivat kuitenkin kieltäytyä vastaanottamasta yritysten lähettämiä viestejä.

Keskustelu

Saa nähdä mitenkä häiritseviä nuo mainokset tulee olemaan?
Voipi olla, että pitää etsiä tilalle joku vaihtoehtoinen sovellus jos liian häiritseväksi menee.
Youtube sovellus alkanut kans häiritsevästi tyrkyttämään sitä maksullista "Youtube Music" sovellustaa.
Esim. joka kerta Youtuben ollessa päällä, jos lukitsee näytön ja sitten palaa sovellukseen pomppaa mainos "Lataa Youtube Music"

Jos tosiaan mainokset rajoittuvat vain Statuksiin, eikä Statuksen toiminallisuus muutu mitenkään (esim notifikaatioiden puolesta), niin mainokset on tosi helppo ignorata, eikä vaikuta ainakaan mun käyttäjäkokemukseen mitenkään. Kukaan mun kontakteista ei käytä Statusta, niin sitä ei tuu koskaan selattua.

Muropaketin uusimmat