Uusimmat

Mobiiliajokortti yritetään ottaa käyttöön tulevana kesänä

09.03.2019 10:16 Muropaketin toimitus

Traficomin mukaan Autoilija-sovellukseen kytketyn mobiiliajokortin on määrä saapua käyttöön ensi kesänä.

”Mobiiliajokortin julkaisemisen osalta kaikki näyttää nyt hyvältä ja pyrimme saamaan sen käyttöön kesän aikana. Sovellus on jo saanut etukäteen valtavaa kiinnostusta ja teemme vielä viimeisiä varmistuksia siitä, että kaikki sujuu jouhevasti myös lukuisten taustajärjestelmien osalta, jotta kortti toimii laajamittaisessa käytössä yhtä hyvin kuin pilottina”, sanoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs Traficomin tiedotteessa.

Autoilija-sovelluksen ja mobiiliajokortin tarkasta julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa. Sovelluksen julkaisu on tarkoitus tehdä portaittain, eli sovellus ei tule kaikille puhelinmalleille sovelluskauppoihin ladattavaksi samalla kertaa. Mobiiliajokortin lisäksi Autoilija-sovelluksessa voi tarkistaa omaan ajoneuvoon liittyviä tietoja, kuten seuraavan katsastusajan. Tällä hetkellä sovellus ja mobiiliajokortti ovat pilottitestissä rajatulla käyttäjäjoukolla.

Aiemmassa Muropaketin äänestyksessä mobiiliajokortti keräsi huomattavasti kiinnostusta. 51 prosenttia vastaajista kertoi ottavansa sen heti käyttöön, kun taas 32 prosenttia käyttäisi sekä mobiiliajokorttia että tavallista ajokorttia. 16 prosenttia vastaajista mobiiliajokortti ei innostanut.

Muropaketin uusimmat