Uusimmat

Testi OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeet – Hyvää äänenlaatua budjettihinnalla

11.05.2023 20:30 Ilari Hauhia

OnePlus on päivittänyt suositut Nord Budsinsa uuteen versioon. Vaikka kuulokkeiden hinta on noussut edeltävään malliin verrattuna 49 eurosta 69 euroon, tarjoavat Nord Buds 2:t edelleen kilpailukykyisen hinta-laatusuhteen. 

Alle 100 euron hintaluokassa on saatavilla nykyään runsas valikoima erilaisia kuulokkeista, mikä luo tiukan kilpailuasetelman. OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeet tarjoavat kuitenkin ominaisuuksia, joiden avulla ne pitävät pintansa kilpailun keskellä.

Tyyliltään kyse on korvaan asettuvista, silikonisilla sovitteilla varustetuista in-ear-kuulokkeista. Kuulokkeiden varret ovat tasaiset, kuten edeltävässäkin mallissa. Kuulokkeiden mitat ovat 27,5 x 21,05 x 24,4 millimetriä ja ne painavat 4,7 grammaa kappaleelta eli ne ovat hieman pienemmät ja kevyemmät kuin edeltävät kuulokkeet. Nord Buds 2 -kuulokkeiden kosketusohjaaminen onnistuu helposti, eivätkä virhekosketukset ole yleisiä. Kuulokkeiden korvatuntuma on mukava.

Silikonisovitteita toimitetaan myyntipakkauksessa kolmea eri kokoa. Myyntipakkaukseen kuuluvat lisäksi myös USB-A-USB-C-kaapeli ja ohjekirjoja.

OnePlus Nord Buds 2 vähentää taustamelua aktiivisen 25 desibelin melunvaimennusominaisuuden avulla, ja tarjolla on myös läpikuuluvuustila. Kuulokkeiden ääntä vahvistaa tekoälyalgoritmi, ja puheluita varten tarjolla on kaksoismikrofonijärjestelmä.

Melunvaimennuksen laatu on kohtuullisen matala, mutta se on silti tyhjää parempia ja siitä on iloa esimerkiksi bussilla matkustaessa. Vastamelun teho ei yllä läheskään kalliimpien vastamelukuulokkeiden tasolle, mutta hintaluokka huomioon ottaen ominaisuus on jokseenkin toimiva. Vertailun vuoksi esimerkiksi OnePlus Buds Pro 2 -nappikuulokkeet yltävät valmistajan ilmoituksen mukaan 48 desibelin vaimennukseen.

Kuulokkeiden akku kestää valmistajan lupausten mukaan jopa seitsemän tuntia ilman kotelossa latausta ja jopa 36 tuntia latauskotelon kanssa, kun vastameluominaisuus ei ole päällä. Käyttötestissä kuulokkeet jaksoivat vastamelutoiminto päällä yleensä vajaat viisi tuntia, mikä on kohtalaisen hyvä tulos kilpailijoihin verrattuna.

Kummassakin kuulokkeessa on 41 milliampeeritunnin akku, ja latauskotelon akku on 480 milliampeeritunnin kokoinen. Latauskotelo ei tue langatonta latausta, vaan lataus tapahtuu USB-C-liitännän kautta. Kuulokkeista löytyy pikalataus, ja 10 minuutin lataus tuo useamman tunnin verran käyttöaikaa. Kuulokkeet on IP55-sertifioitu, eli ne kestävät pölyä ja vesiroiskeita.

Kuulokkeet on varustettu 12,4 millimetrin elementillä ja BassWave Enhancement -teknologialla, joka mahdollistaa valmistajan mukaan äänisisällön pysymisen alkuperäisen laatunsa mukaisena. Kaiutinelementtien tuottama äänenlaatu on hinta huomioiden hyvä. Kuulokkeiden tuottama ääni on selvän bassovoittoista, mutta silti musiikin kuunteleminen kuulokkeista ylittää odotukset.

OnePlussan uutuuskuulokkeet yhdistyvät äänilähteeseen Bluetooth 5.3 -yhteyden avulla. Tuettuja koodekkeja ovat vain SBC sekä AAC, eikä esimerkiki aptX-tukea löydy. OnePlus-puhelimiin yhdistettäessä kuulokkeet tukevat nopeaa paritusta ja Dolby Atmosta, mutta esimerkiksi Googlen Fast Pair -tukea mukana ei ole.

Kuulokkeista löytyy nyt myös erillinen pelitila, jolla viive laskee 94 millisekuntiin. Korvakuulolta eroa tavallisen ja pelitilan välillä on vaikea huomata, mutta kenties ominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi nopeatempoisissa mobiilipeleissä. Kuulokkeet yhdistyvät kerralla korkeintaan yhteen laitteeseen.

OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeiden latauskoteloa on uudistettu pyöreämpään ja pillerimäisempään suuntaan. Uusi kotelo on edeltävää mallia hitusen tyylikkäämpi, mutta käytettävyydessä on otettu pientä takapakkia. Kuulokekotelo on liukas, ja sen pinta on liukas. Magneetilla lukittuvan kotelon avaaminen varsinkin yhdellä kädellä on haastavaa. Läppä pysyy muuten kiinni hyvin vaikkapa repussa tai taskussa.

Kokonaisuudessaan OnePlus Nord Buds 2 -kuulokkeet ovat hyvät edullisen luokan täyslangattomat nappikuulokkeet. Mikäli kuulokkeisiin ei pysty upottamaan suurta summaa rahaa, mutta kuulokkeiltaan toivoo edes pientä vastamelutoimintoa ja hyvää joskin bassovoittoista äänenlaatua, tarjoavat OnePlus Nord Buds 2:t vastinetta rahalle.

Hyvää

 • Kohtuullinen hinta
 • Äänenlaadun hinta-laatusuhde

Huonoa

 • Liukas latauskotelo
 • Niukka vastamelun teho

Tekniset tiedot OnePlus Nord Buds 2

 • Hinta: 69 €
 • Kaiutinelementti: 12,4 mm
 • Yhteydet, koodekit: Bluetooth 5.2, SBS ja AAC
 • Akku: 41 mAh (kuuloke), 480 mAh (latauskotelo)
 • Akkukesto (ilmoitettu, ilman ANC): 7 h (36 h latauskotelolla)
 • Liitäntä: USB-C
 • Paino: 4,7 g per kuuloke, kotelo 47,5 g

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat