Uusimmat

Android 9.0 Pie yleistyy – Nokia 8 -puhelimen kohdalla päivitys jäi kuitenkin vajaaksi, osoitti kokeilumme

27.01.2019 11:11 Joonas Koivisto

Päivityksiä Androidin viimeisimpään 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäversioon saapuu eri puhelinmalleihin kiihtyvällä tahdilla. Kokeilimme mitä uutta päivitys tuo Nokia 8 -puhelimeen, joka edusti vielä viime vuonna valmistajan kärkimalleja, mutta myös puhdasta Android-kokemusta. Sinänsä toimiva päivitys jätti Muropaketin kylmäksi.

HMD Global on rummuttanut markkinoinnissaan nopeaa päivitystahtia. Valitsimme testialustaksi myyntihetkellä valmistajan malliston selkeään yläpäähän kuuluneen, vuoden 2017 loppupuolella myyntiin saapuneen Nokia 8 -puhelinmallin. Testasimme siinä viimeisintä Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmää ja sen tuomia uusia ominaisuuksia.

Käyttöjärjestelmään tulleet muutokset näkyvät kohtuullisen hyvin, sillä kyseessä on muokkaamatonta Androidia käyttävä laite. Virallisesti HMD Globalin Nokia 8 -testipuhelin sai OTA-jakelussa Android 9.0:n joulukuussa 2018.

Nokia 8 ei ole Android One -ohjelmaan kuuluva puhelin. Siltä ei siis edellytetä täysin muokkaamatonta Androidia tai aivan nopeinta päivitystahtia. Puhelinta valmistava HMD Global on kuitenkin luvannut kaikille malleilleen päivityksen Android 9:ään, ja puhelimen käyttöjärjestelmä on pitkälti muokkaamaton.

Pikakokeilussa käymme läpi mitä uutta päivitetty Android tuo valikkojen käyttämiseen, puhelimen ulkoasuun ja sen perustoimintoihin. Lisäksi testaamme vaikuttaako käyttöjärjestelmäpäivitys Nokia 8:n suorituskykyyn.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Uudet ominaisuudet ja päivitykset ulkoasuun
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto