Uusimmat

Testi OnePlus Nord CE 3 Lite 5G -puhelin – Pirteän näköinen alemman keskiluokan edustaja

07.05.2023 20:00 Ilari Hauhia

OnePlussan Nord CE 3 Lite on uusi lisäys valmistajan alempaan keskiluokkaan. Puhelin on ulkoisesti tyylikäs, mutta sen hinta-laatusuhde jättää ainakin ohjehinnalla toivomisen varaa.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:n suorittimena toimii Qualcomm Snapdragon 695, joka on entuudestaan tuttu monista keskiluokan puhelimista. Sen rinnalla on kahdeksan gigatavua keskusmuistia, tallennustilan määrän ollessa 128 gigatavua. Puhelin tukee myös tilapäistä virtuaalista keskusmuistia kahdeksan lisägigatavun edestä.

6,72-tuumaisen näytön tarkkuus on Full HD -tasoa (2400 x 1080 pikseliä) ja virkistystaajuus 120 hertsiä. Global DC Dimming -taustavalojärjestelmä vähentää valmistajan mukaan silmien rasitusta hämärässä. Ohjelmiston puolesta puhelimesta löytyy OxygenOS 13.1. Muiden ominaisuuksien puolesta mukana ovat 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä stereokaiuttimet. 108 megapikselin pääkameraa tukevat kahden megapikselin makro- ja syvyyskamerat. 5000 milliampeeritunnin akku latautuu 67 watin teholla.

OnePlus Nord CE 3 Lite -puhelin on saatavilla kahdessa eri värissä, jotka ovat limenvihreä (Pastel Lime) ja kiiltävän tummanharmaa (Chromatic Gray). Hintaa laitteella on 329 euroa, joten sillä riittää runsaasti kilpailijoita. Puhelinta on tosin saanut jo nyt – vasta hetki julkaisun jälkeen – alennusmyynneistä, joten suositushinta ei ole kokototuus.

Samasta hintaluokasta löytyvät muun muassa OnePlussan oma aikaisempi Nord 2T, Honor Magic 5 Lite 5G, Samsung Galaxy A53 sekä Redmi Note 12 5G.

OnePlus Nord CE 3 Liten myyntipakkauksesta löytyy puhelimen lisäksi erilaisia ohjekirjoja, Red Cable -klubin jäsenkortti, latauslaite sekä latausjohto. Mukana pakkauksessa on myös läpinäkyvä silikoninen suojakuori.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat