Uusimmat

Testi  Motorola Edge 40 Neo -puhelin – Erottuu ulkonäöllään keskiluokan massasta

29.11.2023 10:00 Ilari Hauhia

Motorolan taannoin julkaisema Motorola Edge 40 Neo on tarjolla pirteissä värivaihtoehdoissa, ja puhelin tarjoaa muutenkin kilpailukykyisiä ominaisuuksia omaan hintaluokkaansa.

Motorola Edge 40 Neo -puhelimen etuosassa on kaartuva näyttöpaneeli, jonka koko on 6,55 tuumaa. Se perustuu pOLED-näyttöpaneeliin, jonka tarkkuus on Full HD+ ja joka yltää 144 hertsin virkistystaajuuteen. Tuettuna on myös HDR10+-laajasävytoisto.

Tehoista vastaa puhelimessa Mediatekin Dimensity  7030 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on 12 gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. Puhelimen mitat ovat 160 x 72 x 7,9 millimetriä ja painoa sillä on versiosta riippuen 170-172 grammaa. Puhelin on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä.

Kameroita on takaosassa kaksi, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera sekä 13 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka toimii myös makrokamerana. Pääkamera on optisesti vakautettu. Etukameran kenno on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä.

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia, jota voidaan ladata 68 watin TurboPower-latauksella.

Värivaihtoehtoja on kolme: musta (Black Beauty), testissä ollut turkoosi (Soothing Sea) ja vaaleanvihreä (Caneel Bay). Motorola Edge 40 Neo -mallin suositushinta on 399 euroa. Näin sen kanssa kilpailevat muun muassa OnePlus Nord 3, Honor 90 ja alennusmyynnissä myytävät vanhemmat lippulaivat tai korkeamman keskiluokan puhelimet.

Motorola Edge 40 Neon myyntipakkaukseen kuuluvat sininen suojakuori, latauskaapeli ja -laite sekä nippu ohjekirjoja.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudeet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat