Uusimmat

Testi OnePlus 10 Pro -puhelin – Kehitystä kumpaankin suuntaan

11.05.2022 20:00 Samuli Herttua

OnePlussan lippulaivamallin mallinumero on pyörähtänyt kymmenysten puolelle. Sen kunniaksi uusi OnePlus 10 Pro on saanut suurimman visuaalisen päivityksensä ulkokuoreensa toviin. Muutokset eivät kuitenkaan pelkästään rajoitu ulkonäköön, vaan maltillisia muutoksia nähdään myös lasien alla.

Toisin kuin edellisinä vuosina, niin sanottua ”perinteistä” OnePlus 10 -versiota ei ole kuitenkaan toistaiseksi julkaistu, vaan markkinoille julkaistiin ainoastaan malliston kärkikone.

OnePlus 10 Pro tuli Suomen markkinoille kahdella muistivariaatiolla: kahdeksan gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla, tai 12 gigatavun RAM-muistilla sekä 256 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Hintaa pienemmällä muistilla varustetulla versiolla on 899 euroa, ja isommalla muistivariaatiolla 999 euroa. Puhelin tuli myyntiin 5. huhtikuuta, ja värivaihtoehtoja Suomen markkinoilla on kaksi: Musta (Volcanic Black) ja Vihreä (Emerald Green), joista jälkimmäinen on saatavilla vain suuremman muistivariaation yhteydessä.

Koska laite sijoittuu huippukastiin, on myös kilpailu kovaa. Kilpailijoiksi voi laskea Xiaomi 12 Pro:n ja Samsungilta S22 Ultran, ja miksei myös S22+:n, joka on lähempänä OnePlussan hintaluokkaa. Applelta sopivin kilpailija olisi joko iPhone 13 tai 13 Pro.

OnePlus 10 Pro’n myyntipakettia voi pitää nykypäivänä jopa kohtuullisen runsaana, sillä puhelimen lisäksi paketissa on vakiona 80 watin tehoinen seinälaturi, USB-C – USB -A -kaapeli, käyttöohjeita sekä suojakuori.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto