Uusimmat

Acer Iconia Smart hämärtää älypuhelimen ja tabletin rajan

16.02.2011 15:51 Juha Kokkonen

Acer Iconia Smart in Engadget hands-on

Acer on esitellyt MWC 2011 -tapahtumassa marraskuussa iskulauseella ”100% Smartphone, 100% Tablet” julkaisemaansa älypuhelimen ja taulutietokoneen hybridiä, joka on nyt saanut nimekseen sanayhdistelmän Iconia Smart. Laitteen erikoisuus on sen 4,8 tuumainen LED-valaistu kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on herkulliselta kuulostava 1024×480. Näytön kuvasuhde on vähemmän käytetty 21:9. Kookas näyttö ja sitä myöden laitteen ulkomitat saattavat jo hankaloittaa laitteen käyttöä älypuhelimena, joten Iconia Smartin jaottelu älypuhelimien- tai taulutietokoneiden kastiin riippuu lähinnä käyttäjän mieltymyksistä.

Iconia Smartista löytyy Android 2.3 -käyttöjärjestelmä, jonka kaverina toimii Acerin oma käyttöliittymä. Laitteen muita ominaisuuksia ovat mm. kahden megapikselin etukamera, kahdeksan megapikselin takakamera LED-salamalla, 720p videotallennus, kuusiakselinen gyroskooppi ja kiihtyvyysanturi, Bluetooth 3.0, 802.11n WiFi, 14,4 Mbit/s HSDPA-tuki, 1 GHz Snapdragon-suoritin sekä HDMI-liitäntä. Iconia Smart tulee kauppoihin huhtikuussa, mutta hinnoittelusta ei ole vielä tietoa.

Engadget-sivusto on tutustunut Iconia Smartiin tarkemmin Acerin osastolla ja julkaissut siitä kuvia, videokuvaa sekä lyhyet käyttökokemukset.

Engadget, Acer Iconia Smart hands-on (video)