Uusimmat

Alcatel Flash on ensimmäinen neljän kameran puhelin

08.04.2017 09:52 Muropaketin toimitus

Tuplakameroita istutetaan puhelimissa eteen ja taakse, mutta hieman yllättäen molemmilta puolilta tuplakameraa ei tiettävästi löydy vielä yhdestäkään puhelimesta. Alcatelin uusi Flash-malli ehtinee tässä kisassa ensimmäisenä maaliin, ainakin julkistuksen osalta.

Puhelin on nimetty erikoisesti, sillä Alcatelilta tuli jo Flash-niminen malli 2014 ja Flash 2 vuonna 2015. Jostain syystä uusi julkistus ei kuitenkaan ole loogisesti Flash 3, vaan uudelleen pelkkä Flash.

Flashin takapuolella on kaksi 13 megapikselin kameraa, joista toinen tallentaa mustavalkoista ja toinen värillistä informaatiota. Lisäksi kuvauksessa avustaa kaksisävyinen led-salamavalo. Napsitut kuvat voi tallentaa halutessaan RAW-muodossa. Takapuolella on myös sormenjäljenlukija. Etupuolelle on puolestaan asennettu eriparikamerat, toinen 8 ja toinen 5 megapikselin kennolla. Niiden yhteistyön avulla kuvan syväterävyyttä voi säätää vapaasti. Super Selfie -tilaa käyttämällä voi ilmeisesti kasata automaattisesti kollaasin eri tarkennuksilla varustetuista kuvista.

Puhelimen järjestelmäpiiri on kymmenytiminen Mediatek Helio X20, joka koostuu kahdesta 2,3 gigaherstin Cortex-A72 -ytimestä, neljästä 1,9 gigahertsin A53-ytimestä ja neljästä 1,4 gigahertsin A53-ytimestä. Keskusmuistia Flashissa on 3 gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua, josta valmistajan mukaan käyttäjälle jää täytettäväksi 24 gigatavun siivu. MicroSD-paikkaan voi asentaa enintään 128 gigatavun verran lisätallennustilaa.

Näytön koko on 5,5 tuumaa ja tarkkuus 1080p. Puhelimen akkua ei voi irrottaa, ja sen kapasiteetiksi valmistaja kertoo 3100 milliampeerituntia. Latausliittimenä on USB-C.

Puhelin on ilmeisesti ainakin aluksi tulossa myyntiin Lähi-idässä. Hintatietoja valmistaja ei ole vielä kertonut.

Muropaketin uusimmat