Uusimmat

Alcatel Idol 4S:n myyntipakkaus toimii myös VR-laseina

25.10.2016 10:32 Petrus Laine

Alcatel Idol 4S VR

Mobiilimaailman virtuaalilaseja alkaa olemaan pikku hiljaa saatavilla joka valmistajalta. Eri valmistajien tuotosten erot tuppaavat olemaan pieniä, sillä käytännössä kyse on aina pelkistä kuorista ja linsseistä, kun näyttönä toimii älypuhelin. Nyt mukaan aikoo myös Windows-puhelimet Alcatel Idol 4S:n johdolla, kertoo Windows Central.

Alcatelin tulevan Windows 10 -puhelimen Idol 4S:n mukana tulee mobiilimaailmalle tyypilliset virtuaalilasit, eli niiden kuoret linsseineen. Erottuakseen joukosta ja näyttääkseen ekohenkistä esimerkkiä Alcatel on päättänyt yhdistää puhelimen myyntipakkauksen ja VR-lasit yhdeksi ja samaksi kokonaisuudeksi. Erikoiseksi ratkaisun tekee puolestaan puhelin, jonka mukana kenties muihinkin malleihin laajeneva idea julkaistiin: Idol 4S on Windows 10 -puhelin, eikä Microsoft ole ilmaissut millään tasolla aikovansa astua VR-maailmaan mobiilikäyttöjärjestelmällään.

Windows Store -kaupasta löytyy kuitenkin jo nyt joitain VR-sovelluksia, kuten VR-videosoittimia.

Alcatelin Idol 4S on varustettu 5,5-tuumaisella FullHD-resoluution AMOLED-näytöllä ja sen sisällä sykkii Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiirin parina on 4 Gt muistia ja 64 Gt tallennustilaa, jota voidaan laajentaa microSD-kortilla. Puhelimen takaa löytyy 21 megapikselin kamerasensori ja selfiet voi napata 8 megapikselin etukameralla. 3000 mAh:n akku tukee Quick Charge 2.0 -teknologiaa. Puhelin tukee Windows Hello -kirjautumista sormenjälkilukijan avulla, ja tuettuna on myös Lumia 950 -sarjasta tuttu Continuum.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat