Uusimmat

AMD:llä ei suunnitelmissa tarjota järjestelmäpiirejä älypuhelimiin

22.02.2011 18:06 Juha Kokkonen

AMD Fusion APUVaikka AMD julkaisi tammikuun alussa Fusion-sarjan APU-suorittimet (Accelerated Processing Unit) ultrakevyisiin kannettaviin tietokoneisiin sekä taulutietokoneisiin, ei yrityksellä ole lähitulevaisuuden suunnitelmissa julkaista tuotteita älypuhelinmarkkinoille. Siitä huolimatta, että yrityksen Bobcat-mikroarkkitehtuurista on toteutettavissa alle yhden watin virrankulutuksellisia versioita, ei AMD:lla ole aikomusta tarjota sellaista pienikokoisempiin mobiililaitteisiin.

Meillä ei ole tällä hetkellä mitään aikomusta osallistua matkapuhelinmarkkinoille. Emme ole kehittämässä kantataajuusprosessoria ja tämä on virallinen kantamme. Kyseisillä markkinoilla on jo riittävästi kilpailijoita ja voiton tekeminen on hankalaa”, totesi AMD:n väliaikainen toimitusjohtaja Thomas Seifert viime viikolla pitämässään puheessa.

Yhtenä AMD:n edellisen toimitusjohtajan, Dirk Meyerin, tammikuussa saamien potkujen syynä pidetään taulutietokone- ja älypuhelinmarkkinoita koskevien suunnitelmien uupumista. Tässä valossa onkin mielenkiintoista, ettei yrityksellä ole edelleenkään suunnitelmia älypuhelimien suhteen, vaikka taulutietokonepuoli onkin nyt huomioituna. Acer julkisti aiemmin tässä kuussa markkinoiden ensimmäisen Windows-pohjaisen taulutietokoneen, joka pohjautuu Bobcat-suoritinytimillä varustettuun AMD Fusion -piiriin. Myöhemmin tänä vuonna on luvassa ”Llano”-koodinimellinen APU.

Xbit Labs, AMD Has No Immediate Plans to Enter Smartphone Chip Market.

PC Mag, AMD CEO Denies Smartphone Plans, Slates Tablet Attack for 2012