Uusimmat

Android 2.4 luvassa huhtikuussa – koodinimi edelleen Gingerbread?

09.02.2011 00:18 Juha Kokkonen

ViewSonic View Pad 4 - Pocket-lintParhaiten tietokonenäytöistään tunnetun Viewsonicin tuntemattomana pysyttäytyvä edustaja on kertonut Pocket-lint-sivustolle, että yrityksen huhtikuussa markkinoille saapuvasta ViewPad 4 -älypuhelimesta tulee löytymään Android 2.4 -käyttöjärjestelmä ja että laite tulee olemaan ensimmäisiä Googlen uutta käyttöjärjestelmäversiota tukevia laitteita. Viewsonicin kertomien tietojen mukaan 2.4 tulee olemaan yhteensopiva (Android 3.0) Honeycomb-sovellusten kanssa.

Pocket-lintin saamien tietojen mukaan Android 2.4:n julkaisua on aikaistettu, jotta Honeycombille kehitetyt tuplaydinsovellukset toimisivat myös yhdellä ytimellä varustetuissa Android 2.4 -laitteissa. Pocket-lintin lähteen mukaan tämä ei onnistu nykyisellä 2.3-versiolla, jonka takia tulossa on uusi versio (2.4), joka käyttää kuitenkin edelleen Gingerbread-koodinimeä. 2.4-version ainoa uudistus kerrotaan olevan kaksiydinsovellusten tuki yksiytimellisissä laitteissa. 2.4-version kerrotaan olevan pääsyy siihen, ettei suurilta valmistajilta ole vielä nähty Android 2.3 -laitteita.

Phandroid-sivuston luotettavasta Google-lähteestä saamien tietojen mukaan Google on aloittanut uuden koodihaaran rakentamisen. Sen nimi on GRI17 ja tarkoituksena tuoda osa Honeycombissa esitellyistä uusista ominaisuuksista matkapuhelimiin. Pocket-lintin Viewsonic-lähde kertoo uskovansa Googlen jakavan 2.x ja 3.x ohjelmistohaarat jatkumaan omiin kehityssuuntiinsa ja huhuissa liikkuneen Ice Cream -koodinimen liittyvän tulevaan 3.1 -versioon.

Pocket-lint, Android 2.4 coming April, leaving 2.3 dead on arrival – not Ice Cream

Phandroid, [Exclusive] Android Ice Cream Details – Bits of Honey, But Not the Full Comb [Build GRI17]