Uusimmat

Android Market toimii nyt myös nettiselaimella

03.02.2011 00:42 Juha Kokkonen

Android Market Web

Google esitteli keskiviikkona Californiassa pitämässään Android-tilaisuudessa Honeycomb-koodinimeä kantavaa Android 3.0 -käyttöjärjestelmää, sekä julkisti Android Market -sovelluskaupan webbiversion. Android Marketiin pääsee siis nyt millä tahansa nettiselaimella osoitteessa market.android.com. Koko yli 100 000 sovelluksen valikoima on selattavissa samaan tapaan kategorioituna, kuin puhelimen Android Market -asiakasohjelmassa ja myös sovellusten ostaminen ja lataaminen puhelimeen onnistuu nettiselaimessa.

Android Marketin nettiversion käyttö aloitetaan kirjautumalla sisään omilla Google-tunnuksilla. Kun jokin ohjelma halutaan asentaa, hyväksytään ensin ohjelman tiedot ja valitaan puhelin johon asennus suoritetaan, jonka jälkeen suoritetaan mahdollinen maksu, jos sovellus ei ole ilmainen. Tämän jälkeen pienen hetken kuluttua sovellus asentuu itsekseen valittuun puhelimeen. Käyttäjällä voi olla tiedoissaan viisi puhelinta, joille on mahdollista antaa lempinimet tunnistamisen helpottamiseksi.

Android Marketin nettiversion lisäksi Google kertoi tuovansa pian Androidille tuen sovellusten sisäisille ostoille, jolle on ohjelmistokehittäjien suunnalta ollut suurta kysyntää. Tämä mahdollistaa esimerkiksi pelin lisäkenttien ja -ominaisuuksien ostamisen ja maksamisen suoraan sovelluksen sisällä. Google lupaa ominaisuuden tulevan toimintaan ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Android Market

Google Mobile Blog, Introducing the Android Market website