Uusimmat

Apple: iPhonea ei pitäisi käyttää pakkasella

11.01.2011 18:43 Juha Kokkonen

iPhone 4 hajosi pakkasessa

Norjalainen Leni Kristin Lovvik koki viime vuoden lopulla ikävän yllätyksen, kun pari kuukautta aiemmin hankitun Apple iPhone 4 -älypuhelimen lasinen takakansi paukahti säpäleiksi kesken työmatkan. Nainen soitti puhelimestaan musiikkia auton stereoiden kautta, kun hän risteyksessä odottaessaan kuuli pamahduksen. Hän vilkuili ulos autosta, muttei kyennyt paikantamaan räjähdyksen aiheuttajaa.

Vasta työpaikalle saavuttuaan Leni huomasi iPhonensa takakuoren olevan totaalisesti säpäleinä. Hän otti asian tiimoilta yhteyttä Appleen, josta pyydettiin lähettämään valokuva rikkoontuneesta puhelimesta. Tämän jälkeen Leni joutui soittamaan useita kertoja asian perään, ennen kuin kolmen viikon jälkeen Apple antoi vastauksen asiaan – yritys kieltäytyi maksamasta rikkoontuneen puhelimen korjauskustannuksia. Applen mukaan takuu nimittäin kattaa puhelimen käytön vain 0 – 35 celsiusasteen lämpötiloissa. Puhelimen takalasin räjähtessä Leni arvioi autossa olleen noin 20 plusastetta. Liikkeelle lähtiessä ulkolämpötila oli noin -12 astetta.

Leni haluaakin nyt varoittaa muita iPhonen omistajia tapahtuneesta. ”Minusta on tärkeää varoittaa muita kuluttajia tästä. Jos ostat iPhonen ja se räjähtää, se on sinun syysi, jos laitetta käytetään kylmällä säällä”, sanoo Leni. Apple.no korostaa, että iPhone 4:ää pitäisi käyttää vain 0-35 celsiusasteen lämpötiloissa. Laitetta voidaan sen sijaan säilyttää -20 – 45 asteen haarukassa, kunhan se ei ole päällä. Norjan kuluttajaviraston Martin Skaug Halsos toteaa, että iPhone 4:n pitäisi kestää normaalikäytössä Norjan sääoloissa, jos sitä myydään Norjassa.

Norjan TV2 on koittanut tavoittaa Norjan Applea lukuisin eri tavoin, mutta ei ole onnistunut saamaan kommentteja Lenin tapaukseen liittyen.

Norjan TV2, iPhone 4 räjähti autossa – ei kestä pakkasta (Google-käännös)