Uusimmat

BMW laajentaa Digital Key Plus -avaimen tuen myös Android-puhelimiin

27.04.2023 20:38 Muropaketin toimitus

BMW otti käyttöön Digital Key Plus -digiavaimen iOS-laitteiden kanssa. Nyt tuki laajenee myös tiettyihin puhelinmalleihin.

BMW:n Digital Key Plus -toiminto mahdollistaa auton avaamisen, käynnistämisen ja lukitsemisen puhelimen avulla. Digitaalisen avaimen haltija voi lähestyä autoa ja ovien lukitus aukeaa automaattisesti, ja vastaavasti avaimen poistuessa auton luota ovet lukittuvat. Perinteistä avainta ei siis tarvita. Toiminto otetaan käyttöön My BMW -sovelluksen kautta. Lukituksessa hyödynnetään UWB (Ultra-Wideband) -tekniikkaa.

Nyt BMW on laajentamassa digiavaimen käyttömahdollisuuden iOS-laitteiden lisäksi tiettyihin Android-puhelimiin. Androidheadlines kertoo mallivalikoiman kattavan Googlen Pixel 7 Pro- ja Pixel 6 Pro -mallit. Samsungilta tuki kattaa puolestaan Galaxy S23 Plus/Ultra, Galaxy S22 Plus/Ultra, Galaxy S21 Plus/Ultra, Z Fold 3, Z Fold 4 ja Note 20 Ultra -mallit. Samsung-käyttäjien kohdalla edellytys on Samsung Wallet -sovelluksen käyttäminen.

Jos puhelinvalikoima on rajallinen, sitä on toistaiseksi myös toimintoa tukevien BMW-mallien määrä. Android-laitteiden kanssa yhteensopivat BMW-autot ovat nimittäin käytännössä uusia, sillä niiden pitää olla valmistettu vuoden 2022 marraskuussa tai sen jälkeen. Aiemmin valmistettuihin autoihin tuki voi tulla myöhemmin ohjelmistopäivityksellä.