Uusimmat

Continuum-ominaisuus voi jatkossa helposti lainata PC:tä käyttöönsä

30.03.2016 23:41 Pekko Lainiala

continuum_181215

Microsoft-uutisointiin keskittyvä MSPoweruser kertoo, että Microsoft on tänään Build-tapahtuman yhteydessä kertonut mobiililaitteiden Continuum-ominaisuuden uudesta päivityksestä, jonka ansiosta laitteet tulevat oppimaan uuden tempun.

Päivityksen tarkoituksena on opettaa Continuum-ominaisuutta tukevia puhelimia lainaamaan muussa käytössä olevaa PC:tä omiin tarkoituksiinsa. Ennen käyttäjällä on käytännössä pitänyt olla ominaisuutta varten erilliset näppäimistö, hiiri ja näyttö, jotta käyttö olisi sujuvaa.

Uudistettu Continuum avaa käynnissä olevaan PC:hen kytkettäessä oman ikkunansa työpöydälle ja näin ollen esimerkiksi työkoneen/lainakoneen/kaverin tietokoneen näppäimistöä, hiirtä ja näyttöä päästään lainaamaan huomattavasti helpommin kuin aiemmin. Microsoft on tänään demonnut toimintoa Surface Bookin ja Lumia 950:n yhdistelmällä.

MSPoweruser tekee hyvän huomion toteamalla, että vielä pidemmälle vietynä olisi mukavaa, jos PC:n oheislaitteita voisi lainata vaikka tietokoneelle ei olisi kirjauduttu sisään. Tällä tavoin koneen lainaaja voisi rauhallisin mielin lainata laitteitaan.