Uusimmat

Etukameraan integroitu tekniikka saattaa tuoda iiristunnistimet edullisempiin puhelimiin

27.08.2016 16:52 Juha Kokkonen

dongwoon-anatech-ir-driver-270816

Iiristunnistus on tekemässä tuloaan älypuhelimiin ja se löytyykin jo Microsoftin sekä Samsungin huippumalleista. TaskuMuron käyttökokemusten perusteella uutuustekniikassa on potentiaalia, etenkin kunhan se ehtii kehittymään vielä hieman eteenpäin.

Nykyiset toteutustavat eivät ole tuotantokustannuksiltaan erityisen edullisia, sillä niissä käytetään erillistä kameraa ja autentikoitipiiriä iiriksen tunnistamiseen. Tekniikka saattaa kuitenkin yleistyä nopeasti edullisemmissakin puhelimissa, sillä mm. korealainen Dongwoon Anatech on kehittänyt etukameramoduulin yhteyteen integroidun infrapunatunnistusratkaisun. Aiheesta uutisoi korealainen ETNews.

Dongwoon Anatechin ratkaisussa kamera osaa vaihtaa infrapunasuodattimen sensorin eteen, kun kameraa käytetään iiriksen tunnistamiseen. Kuvassa Dongwoonin insinööri tutkii mekanismin ohjainpiiriä pinsettien varassa. Integroidun ratkaisun tuotantokustannusten arvellaan laskevan vähintään 30 %, kun puhelimessa ei tarvita enää erillisiä komponentteja iiristunnistusta varten. Lisäksi komponentit vaativat luonnollisesti vähemmän tilaa puhelimen sisältä.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat