Uusimmat

Evleaks vahvisti seuraavan Galaxy Noten nimen ja osan järjestelmätiedoista

27.06.2016 15:59 Pekko Lainiala

Samsung Note7

Tulevan Galaxy Note -sarjalaisen nimestä on jo aiemmin liikkunut huhupuheita, joiden perusteella Samsung olisi hyppäämässä nimeämiskäytännössään Note 6:n yli ja julkaisisi laitteen Note7-nimellä. Nyt mobiilialan vuodoista tuttu Evan Blass (@evleaks Twitterissä) on antanut omasta puolestaan varmistuksensa nimelle ja osalle järjestelmätiedoista.

Nykytiedon perusteella laite tullaan siis esittelemään 2. elokuuta Galaxy Unpacked 2016 -tapahtumassa Note7:ksi nimettynä. Blassin tietämyksellä varmistettuja speksejä ovat iirisskanneri, 5,7-tuumainen QHD-resoluutiolla varustettu AMOLED-näyttö, 64 gigatavun tallennustila sekä microSD-korttipaikka, 12 ja 5 megapikselin kamerat sekä IP68-suojaus. Lisäksi Blass mainitsee värivaihtoehdot, jotka olisivat musta, hopea ja sininen.

Suomalaisnäkökulmasta on mielenkiintoista nähdä, saapuuko Note7 Suomessa kauppojen hyllyille. Edeltävän Note5-mallin julkaisun tienoilla Samsung toi markkinoille ainoastaan Galaxy S6 edge+:n ja Note5 jäi kokonaan saapumatta suomalaiskauppoihin.