Uusimmat

Fairphone 4 sai uuden kamerapäivityksen – parantaa kuvauskokemusta usealla tavalla

Kuva: @ Fairphone

23.02.2024 19:02 Muropaketin toimitus

Fairphone on parantanut puhelimen kameraohjelmistoa asiakaspalautteen pohjalta. Se päivittää Fairphonen ominaisuuksia vuodelle 2024.

Vuonna 2021 julkaistu Fairphone 4 -puhelin on saanut uuden kamerapäivityksen. Uusi, kattava kameraohjelmistopäivitys perustuu käyttäjäpalautteeseen. Fairphone kertoo tiedotteessaan ohjelmistopäivityksen parantavan puhelimen seuraavia kameraominaisuuksia:

  • Suurempi suljinnopeus: Päivitys nopeuttaa kuvaamista 230 prosenttia ja lisää myös automaattisen tarkennuksen nopeutta. Se parantaa myös suljinaikaa huomattavasti ja nostaa kuvausnopeuden 12 kuvan sekuntivauhdista 18 kuvaan sekunnissa.
  • Parempia kuvia hämärässä: Päivityksen myötä kuvaaminen hämärässä helpottuu, kun Fairphone on onnistunut lisäämään kontrastia ja yksityiskohtia erityisesti Super Night -kuvaustilassa.
  • Kameran asetusten parannukset: Päivitys parantaa sekä vakio- että laajakulmakameraa niin valokuvaus- kuin videokuvauskäytössäkin sekä tekoälypohjaista olosuhteiden tunnistusta. Myös kohinanvaimennusta ja väriasetuksia (sekä vakio- että laajakulmatilassa) on parannettu ja zoomaustoimintoa on terävöitetty.
  • Videon elektroninen kuvanvakautus: Fairphone 4:ssä on nyt parempi elektroninen kuvanvakautus sekä vakio- että laajakulmakamerassa.

Fairphone pyrkii tarjoamaan puhelimilleen pitkät päivitykset. Fairphone 2 sai ohjelmistopäivityksiä seitsemän vuoden ajan, kun taas Fairphone 3, joka julkistettiin viisi vuotta sitten, sai juuri Android 13 -päivityksen. Fairphone 4 toimitetaan tällä hetkellä Android 13:lla, ja se saa Android 14 -päivityksen tänä vuonna. Nykyiset Fairphone 4 -asiakkaat voivat päivittää uuteen kameraohjelmistoon ilmaiseksi, ja he saavat ilmoituksen, kun päivitys on saatavilla ja valmis asennettavaksi.