Uusimmat

Fairphone julkisti vastuullisuutta henkivät Fairbuds XL -kuulokkeet – Monet osista vaihdettavissa

11.05.2023 18:10 Muropaketin toimitus

Fairphone XL on Fairphonen ensimmäinen modulaarinen audiotuote, joka panostaa reiluun tuotantoon esimerkiksi tehdastyöntekijöiden näkökulmasta. Kuulokkeiden osat on lisäksi valmistettu kierrätetyistä ja eettisesti tuotetuista materiaaleista.

Fairphone on hyödyntänyt Fairbuds XL:n kanssa osaamistaan ja kokemustaan, jota sille on kertynyt vastuullisten ja korjattavien älypuhelinten valmistajana. Kuulokkeiden modulaarinen rakenne sekä varaosatarjonta helpottavat korjaamista, ja Fairbuds XL -kuulokkeet mahdollistavat pehmusteiden ja muiden kuluvien osien vaihtamisen. Valmistaja kertoo varaosina saatavan seuraavat osat: akku, kaiutinelementtien välinen kaapeli, kuulokkeen päällysteet, panta, pehmusteet, pannan jalusta, kuulokeyksiköt, pannan päällyste.

Kuulokkeiden rakenne-elementeissä, kuten pannassa, käytetään 100-prosenttisesti kierrätettyä alumiinia, ja myös tina on kierrätettyä. Kuljetuskotelo on tehty 100-prosenttisesti kierrätetystä polyesterista ja nailonista. Kuuloke-elementin halkaisija on 40 millimetriä ja toiston on valmistajan mukaan säätänyt kohdalleen Sonarworks.

Painoa kuulokkeille on kertynyt 330 grammaa ja niillä on myös IP554-luokitus. Fairbuds XL -kuulokkeissa on 800 milliampeeritunnin akku, jolle luvataan 30 tunnin kesto. Käytettävissä on vastamelutoiminto ja ympäristön äänet toistava kuuntelutila. Langattomat yhteydet hoidetaan Bluetooth 5.1 -yhteyden kautta ja tuettuina ovat AAC, SBC ja AptX HD -koodekit.  Kahta laitetta tukevan Bluetooth-yhteyden ansiosta käyttäjät voivat helposti vaihtaa laitteiden välillä.

Kuulokkeille on saatavilla myös Fairbuds-sovellus Google Play -kaupan ja iOS App Storen kautta. Sovellukseen sisältyvän taajuuskorjaimen lisäksi sovellus auttaa myös kuulokkeiden käytössä sekä opastaa korjaamisessa, jos osia on tarpeen vaihtaa.

Fairbuds XL tulee saataville Fairphonen tänään eli 11. toukokuuta 249 euron suositushintaan. Saatavana on kaksi eri väriä, Green Speckled ja Black Speckled.