Uusimmat

Foodora ja droonit sopivat yhteen – ilmakuljetukset alkavat pian Ruotsissa

Kuva: Foodora

21.03.2024 15:11 Muropaketin toimitus

Ruotsin Foodora ottaa käyttöön ensimmäisenä Foodora-maana ympärivuotiset droonikuljetukset. Suomessa mahdollisuutta vielä tarkastellaan.

Ruotsissa aloitetaan ensimmäiset ympärivuotiset droonikuljetukset asiakkaille toukokuussa. Droonit kuljettavat tuotteita seitsemänä päivänä viikossa kelissä kuin kelissä. Ruokakuskin kantosäde rajoittuu 12 kilometriin, eikä toimituksen painokaan voi olla yli neljää kilogrammaa.

Ruotsin Foodora on ensimmäinen kahdeksasta Foodora-maasta Euroopassa, joka ottaa uuden kuljetustavan käyttöön. Kuljetukset aloitetaan aluksi Värmdön alueella Tukholman edustan saaristokunnassa, mutta tavoitteena on laajentaa toimintaa myös muualle. Testauksia droonien käytöstä on toistaiseksi tehty lisäksi Norjassa. Myös Suomessa Foodora on muutama vuosi sitten selvittänyt droonien käyttömahdollisuuksia, mutta tuolloin aika ei ollut vielä oikea.

– Seuraamme Ruotsin tilannetta hyvin tiiviisti. Ala kehittyy vauhdikkaasti, joten tarkastelemme mahdollisuutta, että jossain vaiheessa drone-kuljetukset aloitettaisiin Suomessakin, jos Ruotsin tulokset ovat lupaavia. Lisäksi haluamme kuulla, että drone-kuljetukset ovat tuottaneet selvästi lisäarvoa asiakkaille, kertoo Suomen Foodoran Head of Operations Lauri Syvänen.