Uusimmat

Fossil, Michael Kors ja Nixon esittelivät uudet Android Wear -älykellonsa

18.03.2016 10:11 Juha Kokkonen
fossil-qmarshal-qwander-180316

Fossil Q Wander ja Q Marshal

Kelloihin ja koruihin keskittyvät Baselworld-messut alkoivat Sveitsissä eilen ja tapahtumassa on julkistettu uusia Android Wear -älykelloja useammalta eri kellovalmistajalta. Niiden kaikkien pitäisi saapua markkinoille myöhemmin tämän vuoden aikana.

Fossilin uutuuskellot sijoittuvat yrityksen Q-älymallistoon ja ovat nimeltään Q Marshal ja Q Wander. Kaksikosta ensin mainittu on hieman raskaammin muotoiltu ja jälkimmäinen puolestaan muodoiltaan sirompi. Molempia malleja tulee saataville 44 ja 46 mm halkaisijalla. Myynti alkaa myöhemmin tänä vuonna 275 dollarin suositushintaan. Lisäksi Fossil esitteli Q Motion -aktiivisuusrannekkeen sekä kaksi älytoiminnoilla varustettua analogista kelloa.

kors-smartwatch-180316

Michael Kors

Täysin uutena tekijänä älykellomarkkinoille saapuu muotibrändi Michael Kors, joka esitteli Baselworldissa kaksi Android Wear -kelloa uuteen Access-mallistoonsa. Tarjolle tulee ensialkuun kaksi mallia, joista kullanvärinen ja kristallein koristeltu on suunnattu naisille ja sporttisen musta puolestaan miehille. Molemmista malleista löytyy pyöreä näyttö, mutta laitteiden teknisestä toteutuksesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Korsin älykellot tulevat kauppoihin ensi syksynä 395 dollarin suositushintaan.

nixon-mission-smartwatch-180316

Nixon Mission

Kolmantena kellovalmistajana älykellomarkkinoita lähtee tunnustelemaan Nixon, jonka uusi Mission-malli sijoittuu sporttikellojen osastolle. Kyseessä on ensimmäinen Android Wear -kello, jolle luvataan vedenkestävyys aina 100 metriin asti (10ATM). Jykevän kellon runko on polykarbonaattia ja kehys terästä. Kellon läpimitta on 48 mm ja näyttö on suojattu Gorilla Glass -lasilla. Sisältä löytyy Qualcommin tuore Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri ja ohjelmistopuolella on tarjolla Nixonin omia lisäsovelluksia, kuten surffaus- ja lumiolosuhteista kertova Mission App sekä seurantatoimintoja tarjoava Trace App. Lisää Nixon Missionista voi lukea valmistajan tuotesivuilta.