Uusimmat

Fujitsu-Siemens Pocket LOOX T Series

13.02.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Fujitsu-Siemens on panostanut agressiivisesti pienikokoisiin kannettaviin laitteisiin niin täysikokoisella näppäimistöllä varustettujen kannettavien tietokoneiden kuin pienikokoisten taskutietokoneiden puolellakin. Uusimpana kujeena Fujitsu-Siemens on esitellyt Pocket LOOX T -sarjan taskutietokoneet. Nykyaikaiset PDA-laitteet joutuvat kilpailemaan samoista markkinoista älypuhelimien kanssa ja useimmissa tapauksissa kuluttajien mielenkiinto kääntyykin esimerkiksi Nokian kommunikaattorien puoleen. Fujitsu-Siemens on ottanut opikseen ja tarjoaa uusimmissa T810- ja T830-malleissaan myös puhelinominaisuuksia.

126 x 64 x 21 millimetrin kokoinen ja 190 gramman painoinen T-sarja on vakavasti otettava kilpailija matkapuhelinvalmistajien tarjontaa vastaan. Oikeastaan suurimpana erona onkin Fujitsu-Siemensin käyttämä taskutietokonenimitys kommunikaattorin tai älypuhelimen sijaan. 2,4 tuuman kokoinen 240 x 240 -resoluutio kykenevä kosketusnäyttö on pieni, sillä PDA-laitteen etupuolta hallitsee täydellinen qwerty-näppäimistö.

Harmahtavan T-sarjan sisälle on saatu mahtumaan uskomaton määrä eri ominaisuuksia. Ytimenä toimii Intelin PXA270-prosessori, jonka kellotaajuus on 416 megahertsiä. Käyttömuistia molemmissa T-sarjan malleissa on 64 megatavua ja tallennustilaa 128 megatavua. SD-muistikorttipaikka tarjoaa lisätilaa esimerkiksi GPS-paikantimen kartoille. T810- ja T830-mallit eroavat toisistaan kuvausominaisuuksiensa puolesta. T830 on varustettu etupaneelin VGA-videokameralla 3G-videopuheluita silmällä pitäen ja takakannen kahden megapikselin automaattisesti tarkentavalla digitaalikameralla peruskuvailuun. T810:stä molemmat kamerat puuttuvat.

Edellämainitun GPS-paikantimen lisäksi T-sarjan ominaisuuksiin kuuluvat nopea WLAN, Bluetooth 2.0 ja monipuoliset multimediaominaisuudet. UMTS-datayhteyden tai WLAN:n avulla esimerkiksi VoIP-puhelut onnistuvat edullisesti vaikka maailman toiselta puolen. Käyttöjärjestelmän virkaa toimittaa Microsoftin Windows Mobile 5.0.

Fujitsu-Siemens ei ole määritellyt 1500 milliampeeritunnin Li-Ion-akulle keskimääräisiä käyttöaikoja, mutta GPS- ja multimediakäytössä kysymys lienee tunneista päivien sijaan. Lisävarusteita on saatavilla aina USB-telakointiasemasta, autolatureihin, lisäakkuihin ja ulkoiseen GPS-antenniin. T-sarja tullee saataville kesällä noin 700 euron hintaan.