Uusimmat

Google julkaisi ensimmäisen päivityksen Android N Developer Previewlle

14.04.2016 13:54 Juha Kokkonen

android-n-logo-140416

Google yllätti kuukausi takaperin julkaisemalla Android N Developer Preview -version odotettua aiemmin. Nyt kehittäjäversiosta on julkaistu toinen painos, joka kantaa Developer Preview 2 -nimeä. Tarkalleen ottaen kyseessä on jo kolmas versio, mutta toinen sisälsi vain bugikorjauksia ensimmäiseen.

Developer Preview 2 tuo bugikorjausten ohella mukanaan myös muutamia uusia ominaisuuksia. Sovellukset voivat nyt määrittää kohdistettuja pikakuvakkeita, joita käyttäjä voi lisätä kotinäkymään tiettyjen toimenpiteiden tekemiseksi nopeammin – esimerkiksi viestin lähettämiseksi suoraan tietylle henkilölle. Mukana on nyt myös Emoji Unicode 9 -tuki, jonka myötä ihmis-emojit näyttävät entistä aidommilta ja niiden ihonväri on käyttäjän valittavissa. Pinnan alla sovellusrajapintoihin on tehty muutoksia, mutta ne koskevat lähinnä sovelluskehittäjiä. Tuettuna on nyt myös Vulkan 3D-ohjelmistorajapinta.

Developer Preview 2 -päivitys tulee automaattisesti tarjolle kaikkiin kehitysohjelmaan rekisteröityneisiin Nexus-laitteisiin. Jos puhelimessasi ei vielä ole Android N Developer Previewiä, voit rekisteröityä (omalla vastuulla) mukaan kehitysohjelmaan täältä löytyvien TaskuMuron ohjeiden avulla. Tällä hetkellä yhteensopivia puhelimia ovat Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X ja Nexus 6P. Google kuitenkin huomauttaa, että Android N Developer Preview ei ole edelleenkään valmis päivittäiseen normaalikäyttöön.