UUSIMMAT

Google Mapsin uusin päivitys tuo mukanaan WiFi-tilan sekä joukkoliikenteen häiriöilmoitukset

25.07.2016 15:23 | Juha Kokkonen
Kuva: Android Police

Kuva: Android Police

Android Police -sivuston mukaan Google on julkaissut Maps-karttasovellukselleen uuden päivityksen, jonka kerrotaan sisältävän pari uutta hyödyllistä ominaisuutta. Kyseessä ovat ”WiFi only” -tila sekä joukkoliikenteen häiriötiedotepalvelu.

WiFi only -tilan kytkin löytyy yksinkertaisesti suoraan asetusvalikon juuresta ja sen avulla käyttäjä voi rajoittaa karttojen mobiilidatankäyttöä esimerkiksi ulkomailla oleillessa. WiFi only -tilan ollessa käytössä karttanäkymän yläreunaan ilmestyy siitä muistuttava palkki.

Toinen uudistus koskee joukkoliikenteen käyttäjiä, sillä uusi sovellusversio tarjoaa mahdollisuuden kustomoitaville ilmoituksille joukkoliikenteen viivästyksistä ja häiriöistä. Käyttäjä voi valita asetuksista vain ne linjat, jotka häntä koskettavat ja saada ilmoituksia ainoastaan niihin liittyvistä häiriöistä.

Uuden ominaisuudet päivittyvät sovellukseen automaattisesti ja vaiheittain, joten ne eivät ole vielä kaikkien käyttäjien ulottuvilla. Päivitys syötetään sovellukseen tiettävästi Googlen serverin kautta, eikä se vaadi itse sovelluspäivityksen asentamista, mutta uudet ominaisuudet tarvitsevat toimiakseen vähintään Mapsin 9.32-version.