Uusimmat

Google ostaa osan HTC:n puhelinvalmistuksesta 1,1 miljardilla dollarilla

21.09.2017 13:33 Muropaketin toimitus

Google on laittanut rahat tiskiin ja ostanut osan älypuhelinvalmistaja HTC:stä. Käytännössä Googlelle päätyy suunnilleen puolet sen valmistajan henkilöstöstä sekä suora pääsy HTC:n immateriaalioikeuksiin. Kaupan hinta oli 1,1 miljardia dollaria (noin 925 miljoonaa euroa).

HTC:n tutkijoista ja suunnittelijoista noin puolet, eli noin 2000 henkilöä, siirtyvät Googlen palvelukseen, ja loput pari tuhatta jatkavat HTC:n alaisuudessa. Pienentymisestä huolimatta HTC jatkaa edelleen toimintaansa älypuhelin- ja älylaitemarkkinoilla. Yritysjärjestelystä uutisoi esimerkiksi The Verge.

HTC:ltä onkin tulossa uusi lippulaivapuhelin lähitulevaisuudessa. Kaupan myötä yhtiö aikoo rajata tuotetarjontaansa edelleen, joka Vergen uskomuksen mukaan tarkoittaa keskittymistä vain lippulaivamalleihin. Pitkää tulevaisuutta Verge ei kuitenkaan yhtiölle ennakoi, vaan uskoo että tulevat älypuhelinjulkistukset ovat lähinnä aloitettujen suunnitelmien saattamista loppuun.

HTC on lisäksi valmistajana Googlen seuraavassa lippulaivapuhelimessa, pian esiteltävässä Pixel 2:ssa. Aivan koko tuotanto ei kuitenkaan ole sen käsissä, vaan Pixel 2 XL:n valmistaa LG. Virallisia tuotejulkistukset näistä odotetaan 4. lokakuuta. Tilanne ennakoi todennäköisesti Googlen suunnitelmia valmistaa itse omia älypuhelimia. Aiemmin tänä vuonna Google onnistui palkkaamaan yhden Applen järjestelmäpiirien parissa työskennelleistä suunnittelijoista.