Uusimmat

Google+-tiliä ei enää vaadita Play-kaupan sovellusarvosteluja varten

15.08.2016 11:35 Juha Kokkonen

google-play-google-plus-150816

Googlen sovelluskaupan sisällön arvioinnit ovat jo pitkään jääneet monilta tekemättä siitä syystä, että niiden jättämiseksi on vaadittu sosiaalisen Google+-palvelun käyttöä. Monet eivät ole yksinkertaisesti halunneet kirjautua uuteen muutoin täysin turhaan palveluun yksinkertaisen sovellusarvostelun takia.

Nyt Google on kuitenkin vihdoin muuttanut politiikkaansa asian suhteen ja Google+-vaatimus on poistettu Play-kaupasta. Muutoksen positiivisena vaikutuksena sovellukset saavat toivottavasti entistä enemmän arvioita ja palautetta käyttäjiltä. Päivitys tulee Play-kaupan sovellukseen portaittain, joten se ei näy heti kaikilla käyttäjillä.

Muutos liittyy käynnissä olevaan Google+:n irtauttamisprosessiin yrityksen muista palveluista. ”Ihmiset ovat kertoneet meille, että Googlen palveluihin pääsy yhdellä käyttäjätilillä tekisi elämästä paljon helpompaa. Olemme myös kuulleet, ettei ole järkeä pitää Google+-profiilia identiteettinä kaikissa käytettävissä Googlen palveluissa”, Googlen Bradley Horowitz kommentoi jo viime vuonna yrityksen blogissa.