Uusimmat

Google viivästyttää Project Aran julkaisua ensi vuoteen

18.08.2015 10:15 Juha Kokkonen

Project Ara

Google on ilmoittanut Twitterissä Project Aran omalla tilillä lykkäävänsä modulaarisen puhelimen julkaisua ensi vuoteen. Aiemmin Googlella oli tarkoituksena testata Project Araa pilottihankkeena Puerto Ricon markkinoilla kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta viime viikolla suunnitelman ilmoitettiin peruuntuneen.

Twitterissä julkaistujen viimeisimpien tietojen mukaan Project Aran pilottujulkaisua suunnitellaan toteutettavaksi muutamissa kohteissa Yhdysvaltojen sisällä, mutta kyseiset kohteet eivät ole vielä tarkemmin tiedossa. Ajankohta lykkääntyy vuoden 2016 puolelle. Viivästyksen syyksi Google ilmoittaa puhelimen erilaisten versioiden määrän, joka on enemmän kuin yritys on ennakoinut. Myös Googlen uudelleenjärjestelyllä osaksi Alphabet-yhtiötä saattaa olla oma vaikutuksensa Project Aran viivästyksiin.

Project Ara on Googlen ATAP-yksikön (Advanced Technology & Projects) kehittämä näkemys modulaarisesta avoimesta älypuhelinalustasta, jossa käyttäjä voi vaihtaa keskeisiä rautatason komponentteja vaihtamatta kerralla koko puhelinta. Google on jo esitellyt Project Aran toimivaa prototyyppiä viime keväänä.

Twitter, ProjectAra

Muropaketin uusimmat