Uusimmat

Googlen toimitusjohtaja: Android edelleen tarjolla Nokialle, jäätelöä kesäksi

16.02.2011 17:37 Sampsa Kurri

Googlen nykyinen toimitusjohtaja Eric Schmidt, joka jättää tehtävänsä huhtikuussa, piti eilen Barclonassa Mobile World Congress -tapahtumassa keynote-puheensa.

Schmidtin mukaan Google olisi rakastanut sitä vaihtoehtoa, että Nokia olisi valinnut Android-käyttöjärjestelmän älypuhelinstrategiakseen. Schmidt kertoi heidän ainakin totisesti yrittäneen solmia yhteistyötä Nokian kanssa, mutta Nokia valitsi Windowsin.

Googlen Android-tarjous on kuitenkin edelleen voimassa Nokialle, jos yritys haluaa valmistaa Android-puhelimen tai taulutietokoneen myöhemmässä vaiheessa.

Engadget, Eric Schmidt: ’We certainly tried’ to get Nokia to use Android

 

Androidin Ice Cream(?) -versio tulossa kesäksi

Keynote-esityksessään Schmidt kertoi pikaisesti Android-käyttöjärjestelmän lähitulevaisuuden suunnitelmista ja sanoi seuraavan version koodinimen alkavan i-kirjaimella ja olevan jälkiruoka. Hyvä arvaus on Ice Cream eli jäätelö. Google nimeää Android-käyttöjärjestelmän versioiden koodinimet aakkosjärjestyksessä ja kaksi viimeisintä versiota ovat 2.3 (G – Gingerbread) ja erityisesti taulutietokoneille suunniteltu 3.0 (H – Honeycomb).

Schmidtin mukaan seuraava Android-versio yhdistää elementtejä Androidin 2.3- ja 3.0-versioista, jotta käyttöjärjestelmästä saadaan tehtyä kompromissi noin 4-tuumaisilla näytöillä varustetuille älypuhelimille ja 10-tuuman taulutietokoneille sekä näiden kokojen välimaastoon sijoittuville laitteille.

Uusi versio Androidista julkaistaan noin kuuden kuukauden välein, joten Androidin Ice Cream(?) -versiota voidaan odotella markkinoille ensi kesäksi.

Engadget, Next version of Android will combine Gingerbread and Honeycomb, arrive on a six-month cycle