Uusimmat

Honor julkaisi tekoälyviritetyn Magic6 Pro -puhelimen

Kuva: @ Muropaketti

25.02.2024 16:00 Kai Taipale

Honor julkaisi odotetusti MWC-tapahtumassa uudet lippulaivatuotteensa. Magic6 Pro -puhelimessa painotetaan trendikkäästi tekoälyominaisuuksia.

Honorin uudessa Magic6 Pro -puhelimessa parannusta on luvassa aiempiin malleihin verrattuna esimerkiksi kuvausominaisuuksiin, näyttöön ja tietysti suorituskykyyn. MagicOS 8.0 -käyttöjärjestelmän kerrotaan olevan viritetty tavoitekeskeiseksi ja käyttäjälähtöiseksi. Eri toiminnoissa hyödynnetään nyt tekoälyä, minkä myötä käyttöliittymästä tulee henkilökohtaisempi, ehkä jopa intuitiivisempi.

Kuva: @ Muropaketti

Tämä näkyy esimerkiksi kohderiippuvaisen lisätiedon tarjoamisessa. Honor tuo myös Metan avoimeen lähdekoodiin perustuvan LlaMAn osaksi Magic6 Pro’ta.

Yksi puhelimen erikoisuuksista on etukameralla suoritettavan katseenseuranta. Sitä voidaan käyttää puhelimen välityksellä eri toimintojen ohjaamiseen, kuten demoissa auton ohjaamiseen.

Kuva: @ Muropaketti

Honorin kamerajärjestelmä koostuu kolmesta yksiköstä. Telekamerassa käytetään peräti 180 megapikselin kennoa ja se on optisesti vakautettu. Tämä 2,5-kertaisen optisen zoomin tarjoavan kameran aukko on f2.6. Digizoomi yltää 100-kertaiseen suurennokseen.
Ultralaajakulmassa käytetään 50 megapikselin kennoa ja tämän kameran aukkoarvo on f.2.0. Pääkamerssa on 50 megapikselin kenno ja f1.4 tai f2.0 -arvoilla toimiva aukko ja optinen vakautus.

Kamerajärjestelmän kerrotaan suoriutuvan poikkeuksellisen hyvin esimerkiksi urheilukuvauksesta. Tässä hyödynnetään tekoälyä tunnistamaan liikettä ja sen vaatimuksia kuvauksessa.

Näyttö on kooltaan 6,8 tuumaa ja siinä käytetään mukautuvaa, 120 hertsiin yltävää virkistystaajuutta. Näytössä käytetään Honorin nanokristallipinnoitusta, jolla luvataan päästävän erittäin hyvään iskunkestävyyteen.

Kuva: @ Muropaketti

Tehoista vastaa Snapdragon 8 Gen 3 -mobiilialusta. Akku on kapasiteetiltaan 5600 milliampeerituntia .Lataus hoituu 80 watin tehoisella SuperCharge-pikalatauksella kaapelia käytettäessä ja 66 watin teholla langattomasti.

Honor Magic6 Pro -puhelimen hinta 1299 euroa.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat