Uusimmat

HTC:n Facebook-puhelimissa sykkivä kontekstitietoinen valonappi

15.02.2011 13:21 Sampsa Kurri

HTC tuo markkinoille kaksi uutta, erityisesti yhteisöpalvelujen käyttämiseen suunniteltua puhelinmallia. HTC ChaChassa ja HTC Salsassa on erillinen Facebook-nappi, josta yhteisöpalvelu on käytettävissä kaikissa puhelimen näkymissä.

HTC ChaChan ja HTC Salsan Facebook-painike on kontekstitietoinen, sykkivä valo, joka näkyy kaikkialla, missä on mahdollisuus jakaa sisältöä tai päivityksiä Facebookissa. Käyttäjä voi esimerkiksi päivittää tilansa, ladata kuvia, jakaa uutisia, linkkejä, kuuntelemiaan musiikkikappaleita tai kirjautua suosikkipaikkoihinsa yhdellä painikkeen napautuksella. Puhelimen kameralla kameralla otetut kuvat voi ladata välittömästi Facebookiin.

Facebook-kaverille soitettaessa puhelimen näytöllä näkyvät kaverin uusimmat tilapäivitykset ja kuvat sekä tieto lähestyvästä syntymäpäivästä. Samat tiedot näytetään myös vastaanotettaessa puhelua Facebook-kaverilta. Puhelimen yhteystietoja voi käyttää kavereiden löytämiseen Facebookista. Facebook-viestit ja -keskustelut integroidaan puhelimeen, ja ne näkyvät saapuneissa teksti- ja sähköpostiviesteissä muiden viestien ohella. Puhelimeen on myös ladattavissa Facebook-pienohjelmia.

HTC ChaCha ja Salsa

HTC ChaCha on varustettu QWERTY-näppäimistöllä ja pienehköllä 2,6-tuumaisella kosketusnäytöllä, joka tukee 480×320-resoluutiota. Takapuolella on viiden megapikselin kamera ja LED-salama, etupuolella VGA-laatuinen kamera videopuheluita varten. HTC Salsassa on isompi 3,4-tuumainen kosketusnäyttö, mutta sama 480×320-resoluutio kuin ChaChassa. Salsasta puuttuu fyysinen QWERTY-näppäimistö, mutta takaa ja edestä löytyy sama kamerakonfiguraatio videopuheluita varten.

Molemmat laitteet perustuvat Googlen Android 2.4 -käyttöjärjestelmään ja Qualcommin edulliseen MSM7227-järjestelmäpiiriin, jossa prosessori toimii 600 MHz:n kellotaajuudella. Laitteisiin on integroitu 512 megatavua RAM- ja ROM-muistia. HTC ChaCha- ja Salsa-älypuhelimet tulevat myyntiin maailmanlaajuisesti vuoden 2011 toisen neljänneksen aikana.

Engadget, HTC Salsa and Chacha bring the dedicated Facebook button to Android