Uusimmat

HTC:n toinen Android-puhelin näki päivänvalon

19.02.2009 00:03 Juha Kokkonen

Lisää uutisia Mobile World Conference -tapahtumassa. Vodafone on julkistanut markkinoiden ensimmäisen pelkällä kosketusnäytöllä varustetun Android-puhelimen. Kyseessä on samalla HTC:n toinen Android-malli, ja se on mallinimeltään Magic. Puhelimen sisuskalut ovat käytännössä samat, kuin HTC:n valmistamassa T-Mobile G1:ssä: 3,2 tuuman kosketusnäyttö 480×320 pikselin resoluutiolla, HSDPA, A-GPS, 3,2 megapikselin kamera ilman salamaa, Bluetooth, WLAN, miniUSB ja trackball-ohjain.

Koska Magicista ei löydy fyysistä näppäimistöä, hoituu kirjoittaminen Androidin uusimman Cupcake-version mukana tulevalla kuvaruutunäppäimistöllä – vaaka tai pystyasennossa. Koska rautapuoli on sama kuin G1:ssä, ei Magicista valitettavasti löydy 3,5 mm kuulokeliitäntää, vaan kuulokkeet kytketään miniUSB-liitäntään. Qualcommin valmistama suoritin on 528 megahertsinen, muistia löytyy 512 Mt ROM ja 192 Mt RAM. Magic painaa 118,5 grammaa ja sen ulkomitat ovat 113 x 55,2 x 11,5 mm.

Hinnoittelu ja saatavuus on Vodafonen markkina-aluekohtaista. Esimerkiksi Espanjassa Magic maksaa 99 tai 199 euroa kytkyliittymäsopimuksesta riippuen. Aluksi laite tulee saataville Iso-Britanniassa, Espanjassa, Saksassa, Ranskassa ja Italiassa.

Engadget, HTC Magic is official, bringing Android to Vodafone sans keyboard

Engadget, HTC Magic in-depth hands-on, with video!