Uusimmat

Huawei, LG ja Motorola eivät julkaise uusia Android Wear -kelloja enää tänä vuonna

15.09.2016 09:27 Juha Kokkonen

ifa-samsung

Samsung julkisti Gear S3 -älykellonsa kuun taitteessa IFA-messujen yhteydessä ja Apple paljasti Series 2 -version Watch-älykellostaan noin viikkoa myöhemmin. Kyseessä on kaksi älykellomarkkinoiden merkittävintä tekijää ja tällä tietoa niiden uutuusmallit saavat mellastaa markkinoilla melko rauhassa loppuvuoden ajan, sillä suurimmat kansainväliset Android-puhelinvalmistajat eivät aio julkaista uusia Android Wear -kelloja tämän vuoden puolella.

CNET-sivusto on tiedustellut asiaa Huaweilta, LG:ltä ja Lenovolta/Motorolalta, joista jokainen on vahvistanut pidättäytyvänsä vanhoissa kellomalleissaan ainakin loppuvuoden ajan. Ainoastaan Asus esitteli uuden ZenWatch 3 -kellonsa tämän vuoden IFA-messuilla.

LG esitteli Watch Urbane 2nd Edition LTE -mallinsa maaliskuussa ja yritys haluaa nyt seurata mihin suuntaan markkinat ovat menossa. Lenovo esitteli Moto 360 2nd Gen -mallinsa vuosi sitten ja yrityksen näkemyksen mukaan alan tulevaisuus on itsenäisissä mobiiliverkkoyhteydellisissä malleissa, mutta toistaiseksi niissä vaaditut tekniset kompromissit ovat liian suuria. Huawein älykellon julkaisusta on jo puolitoista vuotta, mutta kiinalaisjätin kerrotaan puolestaan odottavan komponenttien ja energiankulutuksen pienenemistä, ennen kuin Huawei Watchista nähdään uusi versio.

Applen ja Samsungin uutuusmallien ohella vaikuttaisikin siltä, että tämän vuoden älykellomarkkinoiden suurin anti löytyy muotibrändien ja urheilukellovalmistajien puolelta, sillä mm. Garmin, Polar, Michael Kors, Fossil ja Tag Heuer ovat tuoneet markkinoille omat Android Wear -kellonsa. Ei kuitenkaan ole poissuljettua, että myös Google itse esittelee loppuvuodesta kaksi omaa älykellomalliaan mahdollisesti osaksi Pixel-tuotemallistoaan. Angelfish- ja Swordfish-koodinimellisistä kelloista huhuttiin kesällä.