Uusimmat

Huawei P9 Lite komeilee venäläissivuston esittelyssä

07.04.2016 11:43 Juha Kokkonen

huawei-p9-lite-ru-1-070416

Huawei julkisti eilen Lontoossa uudet P9- ja P9 Plus -mallinsa, mutta ennakko-odotusten vastaisesti yritys ei esitellyt P9 Lite- ja P9 Max -malleja. TaskuMuro oli paikanpäällä seuraamassa julkaisua, eikä saanut mitään lisätietoja Liten ja Maxin suhteen. Huawei on ilmeisesti joko kuopannut ”puuttuvat” P9-versiot tai vaihtoehtoisesti niiden julkaisu tapahtuu myöhemmin markkina-alueittain.

P9 Lite ei ole selvästikään ollut pelkkä huhu, sillä venäläinen Hi-Tech Mail.ru -sivusto on julkaissut laitteesta hyvillä kuvilla varustetun esittelyn. Jutun mukaan Litessä on metallikuoret ja saman kokoinen 5,2-tuuman Full HD -näyttö kuin perus-P9:ssä, mutta muita ominaisuuksia on hieman karsittu.

huawei-p9-lite-ru-2-070416

Järjestelmäpiiristä ei ole toistaiseksi tietoa (aiempien huhujen mukaan Snapdragon 600 -sarjalainen), mutta RAM-muistia kerrotaan olevan malliversiosta riippuen 2 tai 3 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua. Kameraominaisuuksia on karsittu, sillä takakuoren yläosassa on vain tavallinen 13 megapikselin kamera. 3000 mAh akku, sormenjälkitunnistin ja 8 megapikselin etukamera ovat samat kuin kalliimmassa P9:ssä.

Huawei P9 Liten mahdollisesta julkaisusta ja saatavuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. On mahdollista, että Huawei julkaisee sen myöhemmin ainoastaan rajatuille markkina-alueille.