Uusimmat

Huawein tulevien Kirin 940- ja 950-piirien tiedot vuosivat verkkoon?

13.03.2015 12:14 Juha Kokkonen

HiSilicon Kirin 920 MWC

Kiinalainen GizmoChina-sivusto kertoo saaneensa käsiinsä tietoja Huawein tulevista HiSilicon Kirin 940- ja 950 -järjestelmäpiireistä. Kiinnostus Huawein omia piirejä kohtaan on kasvanut sen jälkeen, kun huhut Huawein valmistamasta seuraavasta Google Nexus -älypuhelimesta tulivat julki.

GizmoChinan saamien tietojen mukaan Kirin 940 -nimellä tunnettava piiri tulee sisältämään neljä Cortex-A53- ja neljä Cortex-A72-prosessoriydintä 2,2 GHz maksimikellotaajuudella. Lisäksi piiristä sanotaan löytyvän Mali-T860 GPU sekä tuki kaksikanavaiselle LPDDR4-muistille (25,6 Gt/s). Ominaisuuksiin lukeutuu myös Tensilica HiFi 4 -äänisignaaliprosessori, kaksi kuvasignaaliprosessoria (max 32 megapikselin kameralle), 4K-videopakkausominaisuudet, kahta SIM-korttia tukeva LTE Cat7 -modeemi ja i7-apuprosessori sensori-, yhteys- ja tietoturvadatan käsittelyyn.

Kirin 950 tulee puolestaan olemaan suorituskykyisempi versio 940:stä pienin parannuksin. GizmoChinan tietojen mukaan Kirin 950:n suoritinytimien maksimikellotaajuus on korotettu 2,4 GHz:iin ja grafiikkasuorittimena on suorituskykyisempi Mali-T880. Kuvasignaaliprosessorit on päivitetty tukemaan maksimissaan 42 megapikselin kamerasensoreita ja LTE-modeemi tulee Cat10-luokan nopeuksia.

GizmoChina

GizmoChinan lähteiden mukaan Kirin 940 tullaan julkaisemaan kolmannella vuosineljänneksellä ja Kirin 950 vastaavasti viimeisellä vuosineljänneksellä. Saattaakin hyvin olla mahdollista, että Kirin 950 nähdään vuoden loppupuolella esiteltävässä Googlen seuraavassa Nexus-puhelimessa.

MWC-messuilla TaskuMuro pääsi jututtamaan Huawein piiripuolen edustajan kanssa ja hän vahvisti, että kehitteillä on ainakin kahdeksanytiminen Kirin 950 -piiri. Integroidut LTE-ominaisuudet sisältävän piirin kerrottiin tulevan saataville alustavien aikataulujen mukaisesti vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta muita tietoja piiristä Huawein edustaja ei suostunut vielä paljastamaan.

GizmoChina, Huawei’s kirin 940 and kirin 950 SoC specs emerge

Muropaketin uusimmat