Uusimmat

Huhut kertovat seuraavien Nexus-puhelimien tulevan Huaweilta ja LG:ltä

26.05.2015 10:10 Juha Kokkonen

Nexus

Google on julkistanut perinteisesti uuden Android-version yhteydessä myös yhden tai useamman Nexus-laitteen, joten Android M -version julkaisun lähestyessä myös huhut uusista laitteista alkavat heräillä. Aiemmin tänä vuonna liikkuneiden huhujen mukaan seuraavan Nexus-puhelimen valmistusvastuu olisi mennyt Huaweille, mutta Android Police -sivuston julkaisemien viimeisten huhujen perusteella myös LG:ltä on tulossa uusi Nexus-malli. Mikäli huhuun on uskominen, uutta Nexus-taulutietokonetta ei ole luvassa lainkaan tämän vuoden aikana.

Android Policen luotettavaksi kuvaileman lähteen mukaan Google olisi siis ensimmäistä kertaa julkaisemassa samanaikaisesti kaksi Nexus-puhelinta, joista pienempi on LG:n ja suurempi Huawein valmistama. Pienemmän koodinimeksi kerrotaan LG Angler ja siitä kerrotaan löytyvän noin 5,2-tuumainen näyttö sekä noin 2700 mAh akku – puhutaan siis Nexus 5:n manttelinperijästä. Järjestelmäpiiriksi on kaavailtu LG G4:stä tuttua Snapdragon 808 -piiriä. Suurempi on koodinimeltään Huawei Bullhead ja sen näyttökooksi kerrotaan 5,7 tuumaa, eli kyseessä on Nexus 6:n seuraaja. Bullheadin akun kooksin kerrotaan 3500 mAh ja järjestelmäpiiriksi Snapdragon 810.

Molempien laitteiden ominaisuudet saattavat vielä muuttua ennen lopullista julkaisua, joka Android Policen tietojen mukaan tulee tapahtumaan lokakuun tienoilla. Huhuihin kannattaa luonnollisesti suhtautua vielä tässä vaiheessa varauksella.

Android Police, [Rumor] No Nexus Tablet In 2015, But Two Phones—A 5.2-Inch LG (Code Name Angler) And A 5.7-Inch Huawei (Code Name Bullhead)

Muropaketin uusimmat