Uusimmat

iFixit purki uuden iPad Pron osiin – erittäin hankala korjattava

05.04.2016 11:03 Juha Kokkonen

ifixit-ipad-pro-1-050416

iFixit-sivusto on julkaissut tuttuun ripeään tapaansa purkuartikkelin uudesta 9,7-tuumaisesta iPad Prosta. Mukana on myös Creative Electronin ottamia mielenkiintoisia röntgenkuvia. Applen laitteille tyypilliseen tapaan iPad Pro on liimattu kasaan, joten jo pelkkä näytön irrottaminen vaatii pitkän lämmittämisen sekä vääntämisen näytön reunoilta. Sama linja jatkuu myös sisäosien komponenttiasennuksissa.

Siinä missä isommassa iPad Prossa kaiuttimet peittivät varsin suuren osan laitteen sisuksista, ovat ne 9,7-tuumaisessa mallissa kertaluokkaa pienemmät, mutta siitä huolimatta taulutietokoneiden mittapuulla varsin mukavan kokoiset. Suurimman osan laitteen sisäosista täyttää kaksiosainen akku (7306 mAh, 27,91 Wh), jonka toiselle sivulle on sijoitettu pääpiirilevy järjestelmäpiireineen. Jostain syystä Apple ei ole käyttänyt muista viimeaikaisista malleista löytyneitä helposti irrotettavia liimakaistaleita, vaan akku on liimattu hankalasti kiinni laitteen alumiinikuoreen.

Kokonaisuudessaan uusi iPad Pro saa iFixitiltä korjausarvosanaksi heikon 2/10 pistettä. Pääsyinä siihen ovat hankalasti kasaan liimattu rakenne, yhteen integroidut näyttö ja näyttölasi sekä vaihtamisen kannalta lähes mahdoton Smart Connector -liitin. Applelta ei siis valitettavasti vaikuttaisi edelleenkään löytyvän juurikaan kiinnostusta laitteidensa korjattavuuden parantamiseen. Esimerkiksi akun vaihtamisen helpottaminen olisi vaatinut vain aiemmista malleista tuttujen ratkaisujen käyttämistä.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat