Uusimmat

Imagination julkaisi PowerVR Series7XT Plus -arkkitehtuurin

10.01.2016 16:42 Petrus Laine

20160110powervr7xtplus

Imagination Technologies on julkaissut CES-messuilla uuden PowerVR Series7XT Plus -grafiikkaohjainperheen. Kuten nimestä voi päätellä, kyse ei ole rajusta arkkitehtuuriuudistuksesta vaan tutun Series7XT:n pienemmästä päivityksestä.

Series7XT Plus keskittyy Rogue-arkkitehtuurin (Series6, Series7) laskentaominaisuuksien paranteluun. Aiemmin Rogue-arkkitehtuurin kokonaislukuja käsittelevät INT32-yksiköt käsittelivät kaikki kokonaisluvut INT32-tarkkuudella, vaikka ne olisivat olleet INT16- tai INT8-tarkkuutta. Series7XT Plussan myötä INT32-yksiköt kykenevät käsittelemään kokonaisluvut oikealla tarkkuudellaan siten, että yksi yksikkö voi käsitellä yhden INT32-laskun, kaksi INT16-laskua tai neljä INT8-laskua. Imagination Technologies ei ole valitettavasti kertonut tarkemmin onnistuuko usemamman laskutoimituksen käsittely pienemmällä tarkkuudella poikkeuksetta, vai vaatiiko se tietynlaisia laskuja, jotta ne voitaisiin yhdistää yhdeksi INT32-laskuksi.

PowerVR Series7XT Plus päivittää myös piirin rajapintatukea nimenomaan laskentapuolella. Uutta on tuki OpenCL 2.0 -rajapinnalle, mikä on merkittävä askel heterogeenisen laskennan kannalta esimerkiksi jaettuine muistiavaruuksineen.

Muita uudistuksia Series7XT Plussassa on uusi 2D-operaatioille pyhitetty Image Processing Data Master -komentoprosessori ja muistin purske koon kasvattaminen kaksinkertaiseksi. AnandTechin artikkelin mukaan tämä on todennäköisesti optimointi mobiililaitteissakin yleistyville DDR4-muisteille. Myös piirin välimuisteja ja niiden kokoja on päivitetty muistikaistantarpeen pienentämiseksi.

Imagination, Lehdistötiedote

AnandTech, Imagination Announces PowerVR Series7XT Plus Family – Rogue Gets Improved Compute