Uusimmat

Insta360 X3 on taskukokoinen 360 asteen kuvia ja videoita tallentava toimintakamera

12.09.2022 08:51 Muropaketin toimitus

Insta360 X3 painaa vain 180 grammaa, eikä toimintakameralla ole pituuttakaan kuin 11 senttimetriä. Kestävärunkoinen kamera kestää kolhut ja pienet pudotukset, joten sen uskaltaa ottaa mukaan vähän kovempaankin menoon.

Edeltäjästään Insta360 X3 -toimintakamera on kehittynyt monella tavalla. Puolen tuuman ja 48 megapikselin kennolla varustettu kamera pystyy taltioimaan videoita parhaimmillaan 5,7K-tarkkuudella ja 360 asteen näkökentällä. Active HDR -teknologia vakauttaa liikkuvaa kuvaa ja vähentää haamuefektejä.

Vauhdikas liike tekee videosta helposti levotonta ja poukkoilevaa. Tämä on Insta360 X3:ssa ratkaista kuuden akselin gyroskoopilla ja FlowState-vakautuksella. 360 asteen Horizon Lock -ominaisuus lukitsee kuvan paikoilleen myös kameran kääntyessä täysin ylösalaisin. Lisäksi kamera tunnistaa automaattisesti selfietikut ja osaa automaattisesti muokata ne pois kuvamateriaalista. Tämä tekniikka mahdollistaa upeat ja ainutlaatuiset kolmannen persoonan kuvakulmat.

Insta360 X3 -kameralla voi tallentaa kuvia ja videoita erilaisilla kuvaustiloilla. Näitä ovat muun muassa nopeutus- ja hidastusvideot, vedenalainen kuvaaminen kymmenen metrin syvyyteen asti, kuvaajaan keskittyvät videot, yhden linssin 4K-kuvaustila ja 170 asteen MaxView-laajakuvavideot. Kamerassa on myös Loop Recording -toiminto, jolloin kamera kuvaa jatkuvasti, mutta säilyttää muistissa vain viimeisimmät minuutit määritetyn ajan mukaan. Näin kuvaaja voi napata talteen spontaanisti kuvatun materiaalin.

Kameran on neljän mikrofonia ja 2,29 tuuman kosketusnäyttö, käyttöä helpottaa lisäksi neljä pikapainiketta. Akku on kapasiteetiltaan 1 800 milliampeerituntia, ja se vaihdettavissa. Kamera tukee WiFi- ja Bluetooth-yhteyksiä ja videokuvaukseen sopivia MicroSD-muistikortteja.

Insta360 X3 -toimintakamera on edustajan tiedotteen mukaan myynnissä 599 euron hintaan. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten lisäakku, linssisuojia, sukelluskotelo, lataustelakka, kuvausvarsia ja kiinnikkeitä eri käyttötarkoituksiin.