Uusimmat

Instagram työskentelee uusien merkintöjen parissa – kohteena tekoälysisältö

Kuva: @ Pixabay

04.08.2023 20:22 Muropaketin toimitus

Instagram haluaa jatkossa käyttäjien tietävän, jos kyseessä on tekoälysisältö.

Instagram-asiantuntija Alessandro Paluzzi tunnetaan ennakkopaljastuksistaan, jos palvelu on tekemässä muutoksia toimintaansa. Hän latasi nyt kuvan, jonka voit katsoa alta.

Julkaisusta voi päätellä, että Instagram on tuomassa uuden ominaisuuden palveluunsa. Sen tarkoitus on kertoa käyttäjille, jos sisältö on tekoälyn luomaa.

The Verge uskoo ominaisuuden liittyvän Instagramin emoyhtiön Metan tapaamiseen Valkoisessa talossa. Mukana olivat Metan lisäksi ainakin Google, Microsoft ja OpenAI. Tapaamisessa sovittiin vastuullisesta tekoälykehityksestä, ja tavoitteena on muun muassa kehittää vesileimajärjestelmä, jolla merkittäisiin tekoälysisältö.

Instagramin uuden ominaisuuden sielunelämästä ei ole vielä tarkempaa tietoa. On epäselvää, kuinka automatisoitu se on alkuvaiheessa, vai täytyykö ihmistyöntekijöiden tutkia jokainen ladattu sisältö erikseen.

Myös Google aikoo tuoda käyttäjille uuden työkalun. Se kertoo käyttäjille, jos kuva on tekoälyn luoma.

Aiemmin tänä vuonna kuva paavista valkoisessa talvitakissa levisi kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa. Se tapaus oli toki vain hauska, mutta se kasvattaa silti huolta disinformaation leviämisestä.

Muropaketin uusimmat