Uusimmat

Lenovo hylkää ZUK-alabrändinsä

29.04.2017 15:21 Muropaketin toimitus

Lenovon ZUK Mobile -brändi aiotaan ajaa alas vain pari vuotta sen perustamisen jälkeen. Analyytikko Pan Jiutangin Weibo-palvelussa julkaisemien tietojen mukaan ZUKin lyhyt tarina oli menestys, ja brändi ehti kerätä laajan fanijoukon. ZUKin emofirma Lenovo kertoi kuitenkin muutamia kuukausia sitten aikovansa yhdistää kaikki mobiililaitteet yhteisen Moto-brändin alle.

Androidheadlinesin mukaan tarkoitus on ratsastaa vielä Motorolan nimellä. Ensimmäisenä Motorolasaation kohteeksi joutuvat Lenovon Vibe -sarjalaiset, mutta seuraavaksi vuorossa ovat huhujen mukaan ZUKin tuotteet. Huhut aiheesta lähtivät laukkaamaan pian sen jälkeen, kun Lenovon Alex Chen Yu paljasti joidenkin tulossa olevien Moto-puhelimien hyödyntävän ZUKin ZUI-käyttöliittymää. Ilmeisesti kyseessä ovat kuitenkin vain Kiinassa julkaistavat mallit, Euroopassa ja Yhdysvalloissa julkaistavissa puhelimissa ZUI loistanee poissaolollaan.

Aivan täyttä varmuutta brändin lopullisesta tappamisesta ei ole. Esimerkiksi tulossa olevasta ZUK Edge 2 Special Edition -mallista on jo nähty renderöityjä kuvia, ja on epäselvää tuleeko puhelin ulos ZUK-merkillä vai jollain muulla.