Uusimmat

LG Optimus Black: Markkinoiden ohuin älypuhelin

05.01.2011 21:10 Sampsa Kurri

LG on esitellyt CES 2011 -tapahtumassa uutta Android 2.2 -käyttöjärjestelmään perustuvaa Optimus Black -älypuhelinta, jossa on käytössä nelituumainen NOVA-näyttö. LG hehkuttaa Optimus Blackin olevan maailman ohuin älypuhelin ja voidaan myöhemmin päivittää Android 2.3 -versioon.

LG:n mukaan NOVA-näyttöteknologia tarjoavaa valovoimaisimman, kirkkaimman ja parhaiten luettavan mobiilinäytön 700 nitin kirkkaudella. Näkyvyyden kerrotaan säilyvän myös sisätiloissa ja ulkona kirkkaalla auringonpaisteella. Sisätiloissa tehonkulutuksen kerrotaan olevan noin 50 % alhaisempi kuin tavallisella LCD-näytöllä ja AMOLED-näytön tehonkulutuksen sanotaan puolestaan olevan kaksi kertaa korkeampi kuin NOVA-näytöllä kokonaan valkoisella ruudulla.

Optimus Black painaa 109 grammaa ja se on ohuimmasta kohdasta kuusi millimetriä ja paksuimmasta kohdasta 9,2 mm paksu. Android 2.2 -käyttöjärjestelmän päällä on LG:n oma Optimus UI 2.0 -käyttöliittymä ja laitteessa on Wi-Fi Direct -tuki, joka mahdollistaa tiedonsiirron kahden puhelimen välillä ilman tukiasemaa. Etupuolella on ensimmäisenä maailmassa kahden megapikselin kamera. LG Optimus Black julkistetaan virallisesti vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla. Hinta ja saatavuus Pohjoismaissa ilmoitetaan myöhemmin.

LG, Lehdistötiedote suomeksi ja englanniksi

Engadget, LG announces super slim Optimus Black with NOVA display