Uusimmat

LG valitsi Windows Mobilen – julkaisi S60-puhelimen ja lupailee Androidia kesäksi

18.02.2009 01:29 Juha Kokkonen

Elektroniikkajätti LG:llä on todellinen älypuhelimien käyttöjärjestelmäruletti käynnissä. Yritys ilmoitti maanantaina Mobile World Conferencessa yhdessä Microsoftin kanssa ottavansa Windows Mobilen ensisijaiseksi älypuhelimiensa käyttöjärjestelmäksi, joten kyseessä on rahakas sopimus ohjelmistojätin kanssa. Tarkempia WinMo-puhelimien julkaisuaikatauluja ei vielä julkistettu, mutta LG lupaa tuoda markkinoille 50 Windows Mobile -älypuhelinta 2012 vuoteen mennessä.

Engadget, LG picks Windows Mobile as its primary smartphone OS, plans to release 50 new phones

Juuri sidotusta massiivisesta WinMo-liitosta huolimatta LG ei kuitenkaan aio pysytellä yhdessä käyttöjärjestelmässä, sillä markkinointipäällikkö Jeremy Newing on kertonut Mobile World Conferencessa LG:n tuovan tänä vuonna markkinoille kolme Android-puhelinta. Ensimmäisen luvataan saapuvan kesäkuussa ja kaksi muuta vuoden loppuun mennessä. Ensimmäisen Android-mallin puhutaan olevan KS360, joka on julkaistu jo aiemmin eri käyttöjärjestelmällä. KS360:n ominaisuudet ovat varsin heikot, joten kovin houkutteleva Android-julkaisu se ei ainakaan tulisi olemaan.

Engadget, LG plans Android phone by June, two more by end of year

Engadget Mobile, LG’s KS360 to be company’s first Android phone?

Jotta soppaan saataisiin vieläkin lisää aineksia, näyttäisi LG matkustavan myös Symbian-kelkassa. LG julkaisi nimittäin tiistaina pienin äänin Symbian S60 3rd Edition Feature Pack 2 -pohjaisen KT770-liukuläppämallin, jonka mustia kuoria koristaa hiilikuitusomisteet. Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat mm. 7,2 Mbps HSDPA, GPS, 2,8 tuuman 400×240 pikselin näyttö ja 5 megapikselin kamera automaattitarkennuksella, geo-taggauksella sekä kasvojen ja hymyn tunnistuksella. KT770 on kooltaan 111 x 51.5 x 15 mm ja ottaa virtansa 950 mAh Li-Ion-akusta. Engadgetin ottamalla videolla käyttöliittymä näyttäisi toimivan sujuvasti ja näyttävän jopa hieman näyttävämmältä kuin Nokian puhelimissa.

Engadget, LG doesn’t rock the WinMo boat, launches S60-powered KT770 on the downlow