Uusimmat

Lisää tietoja iPhone 5:n prosessorista ja grafiikkapiiristä

18.01.2011 09:26 Sampsa Kurri

Uutisoimme TaskuMurossa eilen Engadget-sivuston lähteisiin perustuneista Applen ensi kesäksi suunnitellun iPhone 5 -puhelimen yksityiskohdista, joihin lukeutuu uusi A5-järjestelmäpiiri (System on a chip, SoC). Nyt AppleInsider-sivusto on julkaissut lisää tietoja järjestelmäpiiriin integroidusta kaksiytimisestä ARM-pohjaisesta prosessorista ja Imagination Technologiesin grafiikkapiiristä. Tiedot on vahvistettu myös Engadget-sivuston lähteen toimesta.

Applen kehittämässä A5-järjestelmäpiirissä odotetaan olevan kaksi Cortex A9-prosessoriydintä ja grafiikkapiirin päivittyvän iPhone 3GS:stä lähtien käytössä olleesta Power VR SGX535:stä suorituskykyisempään SGX543-versioon. SGX543:n kerrotaan tarjoavan kaksinkertainen suorituskyky samalla kellotaajuudella verrattuna SGX535:een sekä OpenCL-tuen, jonka avulla laskentakuormaa saadaan siirrettyä prosessorilta grafiikkapiirille.

Applen odotetaan käyttävän SGX543MP2-konfiguraatiota, jossa A5-järjestelmäpiiriin on integroitu kaksi SGX543-grafiikkapiiriä, joiden ansiosta grafiikka- ja videosuorituskyky on teoriassa nelinkertainen. Tämä on tarpeen erityisesti seuraavassa iPadissa, jonka näytössä on oletettavasti nelinkertainen määrä pikseleitä. VGA-ulostulon uskotaan päivittyvän modernimpaan HDMI-liittimeen, joka on jo tuettuna Apple TV:ssä.

AppleInsider, Apple to pack ultrafast, dual core SGX543 graphics into iPad 2, iPhone 5