Uusimmat

Miljoona kännykkää oli pimeänä lauantaiaamuna

05.02.2011 22:26 Juha Kokkonen

Kuvalähde: Elisa OyjElisan matkapuhelinverkkoa kohdannut häiriö aiheutti tänä aamuna noin miljoonan matkapuhelimen toimimattomuuden. Hätäpuheluiden soittamiseen katkos ei onneksi vaikuttanut, sillä Suomessa hätäpuhelut ohjataan häiriötilanteissa muiden operaattorien verkkojen kautta.

Noin aamukahdeksalta alkanut vika pimensi Elisan, Saunalahden ja Kolumbuksen liittymät Vaasa-Mikkeli-akselilta pohjoiseen päin. Katkos jatkui noin pari tuntia, kunnes verkko saatiin pystyyn aamukymmenen jälkeen ja liikenne palasi normaaliksi puoleen päivään mennessä. Elisan viestintäjohtaja Kati Vuorelan mukaan kyseessä oli Tampereen laitetilaan kohdistettu runkoverkon sähkönsyöttövika. ”Me selvitämme nyt tarkkaan sitä, miten tämä on mahdollista ja otamme opiksi. Olemme tosi pahoillamme häiriöstä”, sanoo Vuorela MTV3:n haastattelussa.

Suuret matkapuhelinverkkoviat ovat Suomessa harvinaisia. Edellisen kerran Elisalla oli suurempi verkkovika vuonna 2008, jolloin se koski jopa kahta miljoonaa liittymää. Kaikkiaan Elisan verkkoa käyttää tällä hetkellä runsaat kolme miljoonaa liittymää.

HS, Sähkövika mykisti miljoona kännykkää aamupäivällä

MTV3, Elisa korjannut verkkovian – kännykät toimivat taas