Uusimmat

Modu sulkee ovensa helmikuussa

14.01.2011 15:59 Juha Kokkonen

Modu

Israelilainen pienistä modulaarisista matkapuhelimista tunnetuksi tullut Modu on ajautumassa konkurssiin. Innovatiivisen Modu-puhelimen taival on ollut lähes kauttaaltaan kivinen. Modu joutui jo aiemmin viime vuonna irtisanomaan suurimman osan työntekijöistään ja nyt yritys on ajautunut lopulliseen umpikujaan. Ainoastaan pieni myyntiryhmä jatkaa työtään helmikuun loppuun tarkoituksenaan myydä jäljellä olevat varastot.

Israelilaisen Ynet-uutissivuston mukaan Modu on tällä hetkellä velkaa 123 miljoonaa dollaria sijoittajille ja 21 miljoonaa dollaria Israel Discount Bankille. Modu on lisäksi merkittävän summan velkaa entisille työntekijöilleen, jotka ilmoittivat keskiviikkona hakevansa maksamattomia palkkojaan oikeusteitse.

Modu tuli tunnetuksi vuonna 2008, kun se esitteli modulaarisen, maailman pienimmän matkapuhelimen (paino 40 grammaa). Viime syksynä Modu puolestaan esitteli kosketusnäytöllisen T-version, joka on maailman pienin kosketusnäyttöpuhelin (ulkomitat 75 x 46,5 x 11 mm). Android-käyttöjärjestelmällä ja WLAN-yhteydellä varustettu W-malli ei puolestaan ehtinyt edes kunnolla markkinoille.

BGR, Employees fight for pay as Modu is forced to close its doors

Modumobile